Nekategorizirano

Preko vikenda policisti obravnavali 141 nezakonitih migrantov

Ob koncu tedna so slovenski poloicisti obravnavali 141 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V zadnjih dneh, tudi v prejšnjem tednu je bilo podobno, je prehodov na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Novo mesto in Ljubljana zelo malo, največ nezakonitih prehodov na območju PU Koper, že nekaj časa pa se krepijo nezakoniti prehodi tudi na območju PU Celje.

PU Koper: Prijeli 102 migranta
Od petka, 16. 10. 2020 od 6. ure, do ponedeljka, 19. 10. 2020 do 6. ure, so
policisti na območju PU Koper obravnavali 102 ilegalna migranta, večino na območju Ilirske Bistrice. Od tega so italijanski varnostni organi v Slovenijo v preteklih treh dneh v Slovenijo vrnili 21 tujcev, večinoma Pakistance.

V okviru navedenih številk so v noči iz sobote na nedeljo policisti, v sodelovanju z vodniki službenih psov in z uporabo na območju Kubeda prijeli skupino 43 ilegalnih migrantov.
Postopki s prijetimi še potekajo, zaradi prijetja pa je bil na cesti Mostičje – Kubed dve uri nekoliko oviran promet, kot so to na spletnih omrežjih zapisali s PU Koper in objavili nekaj fotografij. Poleg naslovne dve objavljamo še ob koncu prispevka.

				Izsledeni in prijeti na koprskem območju (posnetki s pomočjo drona – vir: PU Koper)			Izsledeni in prijeti na koprskem območju (posnetki s pomočjo drona – vir: PU Koper)


PU Maribor: Prijeli 3 migrante
V soboto so dva migranta prijeli v Središču ob Dravi, po končanih postopkih so ju vrnili hrvaškim varnostnim organom. Včeraj pa so na območju Podlehnika prijeli še Alžirca, ki so ga danes že predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje: Prijeli 30 migrantov
V soboto dopoldne so na območju Kunšperka izsledili 16 državljanov Bangladeša in tri državljane Pakistana. Po opravljenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V Nimnem so v soboto okoli poldneva izsledili 11 državljanov Sirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.

PU Murska Sobota: Obravnavali 6 migrantov
V petek so od avstrijskih mejnih organov sprejeli šest tujcev, ki so ilegalno vstopili v našo državo.

Mogoče vam bo všeč