Nekategorizirano

Potrjenih 537 novih okužb s covid-19, vlada uvedla omejitev gibanja ponoči in zbiranje na največ šest ljudi

Včeraj so opravili 2637 testiranj na novi koronavirus potrdili 537 okužb (pri 20,36 odstotka vseh testiranih) ali več kot vsakem petem testiranem. 

V bolnišnicah je bilo 289 obolelih (24 več kot dan pred tem), od tega jih je bilo 55 na intenzivni negi (6 več), na respiratorju je 27 težko bolnih, 34 so jih včeraj sprejeli na novo, 9 so jih odpustili, dve osebe s covidom-19 sta umrli (s prebivališčem v Škofji Loki in Divači).

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes povedal, da je pojavljajo precej močna nova žarišča, kot na primer v Kamniku (kar 40 novih primerov okužb), Škofji Loki, Radovljici, Slovenj Gradcu, Trebnjem in Domžalah.

Število okuženih terja nove ukrepe: Omejitev zbiranja na največ šest oseb in začasna omejitev gibanja med 21. in 6. uro, je na današnji tiskovni konferenci povedal notranji minister Aleš Hojs. Omejitve je na današnji dopisni seji sprejela Vlada. Med drugim Vlada prepoveduje vse prireditve, maše, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni. 

Na današnji novinarski konferenci, je poleg vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina, sodeloval tudi minister za notranje zadeve, Aleš Hojs. Kacin je pohvalil izjemen odziv državljank in državljanov pri spoštovanju odloka o nošenju mask, odziv nas vse opogumlja, da skupaj zmoremo več in bolje, je dejal. Vzpostavljeni so bili pogoji in pravna podlaga, za sprejetje nekaterih drugih ukrepov, ki so nujni za uspešno zamejevanje širjenja virusa, je o razglasitvi epidemije povedal govorec.

Vzpostavili so tudi klicni center za obveščanje in ozaveščanje javnosti v času epidemije, na klice odgovarjajo študenti višjih letnikov medicine s pomočjo različnih strokovnjakov.

Mogoče vam bo všeč