IntervjuPolitikaŽivljenje

(Pregled 2021- pogled v 2022)Leto penastih in vlažnih duš nasproti razumu in razumnih je za nami. Optimistično 2022 je pred nami.

Izteka se leto,  ki je   v mnogo čem posebno leto.  In početja posameznih delov družbe v prepričanju da vsak ravna prav. Če bi le bilo tako, glede svojega prav-a. Ob vseprisotni koroni in njenih modifikacij. Čas in ravnanja so izluščili tisto kar je bilo vidno in opazno in glede na posledice po slabšanju ali izboljšanju stanja v družbi.

Leto 2021 Je bilo leto »penastih« in »vlažnih« duš. Kdo so?

So takšni in drugačni, dorečeni in nedorečeni, utrjeni in neutrjeni, amorfna masa ali  skoraj tako kot  melasa.

So bili »motivatorji« in »motokultivatorji« ( plitvo in nedoločeno oranje po mentalni krajini državljank in državljanov) za hiter poseg  po razdraženih njivah slabega razpoloženja pri ljudeh. Sprva Čordić in vedenjski ćordići, vmes ali ves čas z občasnimi oscilacijami kulturniško-inštalatersko prisoten  Jenull. Kakofonični Troha tudi ni umanjkal v tem cirkusu penastih in vlažnih duš. Da ne bi bilo »zamere« in morebitne očitke o neenakosti spolov,  so k temu vlaženju in penjenju ubogih duš, pripustili Ančko Biderjevo, ki  je patentirala obešanje politikov kar nasproti parlamenta na »jankovićevih«  drogovih. Je bil tudi Stevanović, »okužen« nekdanji policist, kranjski svetnik in ustanovitelj resni-ce, ki je vse prej drugega kot to kar hoče biti.  Manipulatorstvo mu je bila vrlina, tako kot je zmogel naplahtati ljudi iz celotne Slovenije in ob prvi  priložnosti  ko bi moral  svoja moralna »jajca« postaviti na tnalo,  je  izpuhtel,  ali v jeziku določenih telesnih delov in odprtin, stisnil rit in zbežal na nujno potrebno kavo in varne distance pred srečanjem z organi reda.  Vsi tisti jezikači in jezični  in FB »dohtarji« so naplahtali mase in jih poslali v boj zoper sebe in na valovih anticepilske in antikovidne histerije ogromno število ljudi,  da okusijo vonj  in pekoče oči brez južnjaške pekoče paprike.  Pekel jih je solzivec. Solzivec ki bi moral predramiti prej omenjene penaste in vlažne duše.  Prejšnje notranje penjenje  in vlaženje,  ki se je spremenilo v zunanje,   je morda pripravilo do opustitve prej omenjenih procesov. Pa ni. S pomočjo kranjskega iskalca resnice Stevanovića,  se je želelo in motiviralo premikanje  te »pene« po celi Sloveniji. Na žalost je ta »pena« dosegla tudi knežje mesto. Slabih sto »penastih« poprej verjetno dobro ovlaženih duš,  je naredilo penasti sprehod po Celju na »trasi » , ki jo imajo določeno za tovrstna puščanja »pene« ali drugih podobnih vedenjskih izpustov.  Rezultat celjskega penjenja je bil tako pičel, da tudi tisti »motivatorji » nekateri celo z tako žlahtnimi priimki, ki spominjajo na kralje in kraljice ali kraljične(seveda iz drugih obdobij ko so se lahko zapisali  v originalni obliki celo z dvopičjem nad črko o)so izpuhteli in je ostala samo »packa« od pene  na celjskem asfaltu. So mrknili in ugasnili luč iskanja kranjskega iskalca resnice in lastnega ega v službi lastne promocije. Peno so porabili.  Katero obliko želodčnih in žolčnih  reakcij  si  bodo na novo omislili  pa bomo videli.  Verjetno nobene. Tisti ki jim spuščajo muhe pod rep za bodoča ravnanja imajo druge »obveznosti«  z lovljenjem golobov na strehi da pridejo,  sestopijo in igrajo  pohlevne vrabce za prihajajoče volitve. Čim več “neuspeha” jim privoščim brez posledic za njihovo politično, finančno in telesno zdravje.

Kdo je še prispeval k temu penjenju v Slovenski družbi?

Del »pene« so »proizvedli« tudi tisti,  ki iz teh penastih situacij delajo politične »sladkorne« pene z enodnevnim učinkom. Levica na skrajno levem robu, je imela peno , na ustih in v političnem smislu , e od prej na zalogi. Drugi, ki so se prej ukvarjali z puško-metanjem v koruzo leto poprej so se aktivirali na področju proizvodnje pene, seveda z poklicnim komikom na področju penjenja in praznega besedičenja, ki so se kasneje po potrebi  aktivirali z dodatnim pihanjem na dušo penastih in nezadovoljnih.  Razen nekaj penastih z porcelanskim  nasmehom slik njegovih sledilcev in sledilk,  ni bilo kaj več za  zaznati v politično  pregretem prostoru. Pregret bi moral biti od idej o reševanju in ohranjanju zdravja v družbi in ne od penastih in vlažnih politično preveč ambicioznih  politično kakofoničnih adolescentov. Del tega pregrevanja je prispeval tudi levo samooklicani liberali  z člani, ki so okrašeni z  izobešenim  zlatom okoli vratu in  na rokah  na  opazno tolsti podlagi.

Tovrstno vlaženje  in penjenje je bilo po tihem  podprto od  »matere« vseh  ki se penijo,  posebej  v levem kotičku penečih se ust,  vodeno od tako imenovane »evropske tanje« ter ob  asistenci magistra prašičereje in diplomanta  »kumrovške« trgovske akademije.

Kaj so počeli razumni? Kaj jim je uspelo v letu 2021?

Mnogo tega. Veliko. In še več bi bilo tega da ni bilo »pene« in za vsako ceno nastavljeno politično sceno in spolzki teren  za morebiten uspeh razumnih in preudarnih.

Kljub »peni« in spotikanju na poti k rešitvam ter delanja oteževalnih okoliščin je razumnim uspelo mnogo. Odločitve so bile primerne  za stanje v že skoraj dveletni kovid atmosferi.  Izpeljano je bilo predsedovanje Svetu EU, brez kakršnekoli očitne praske ali slabega prizvoka. Evropa je videla in doživela  že drugič  v zadnji 13 letih da je bilo in da je odlično opravljeno predsedovanje Svetu z odlično oceno. Pri tem ravnokar končanem, je bilo potrebno poznati in obvladati  več političnih  in telovadnih prvin, da ne bi naleteli na kakšen »žebelj«   postavljen s strani notranje politične opozicije drugačnega barvnega in miselnega spektra. Takšen žebelj je bil skorajda »uspešen«. Veščina vodenja upravljanja države in polletnega vodenja Sveta EU, je prišla do izraza zahvaljujoč modrosti in vztrajnosti ter moštvenega duha podprtega z prvinami zrelosti določenega segmenta,  ki želi Sloveniji dobro. Slovenija  je uspela in Sloveniji je uspelo  le zaradi njih.

Predsedovanje Svetu EU(foto EU)

 

Želja v 2022 letu!?

Leto ki je pred nami da bo  prijazno do vseh, prijazno do njihovega počutja in zdravja kako fizičnega tako tudi  mentalnega in telesnega. In brez pene. Če bo tako, potem ni »pene«(ni sile), mar ne?

Vane T. Costa

foto: ICH

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju