Celje: Pridobitev za vse v letu 2022
LokalnoŽivljenje

Celje z novo meščansko pridobitvijo v letu 2022: Nove javne sanitarije Toilet v Celjskem domu na voljo v januarju

Mestna občina Celje bo predvidoma januarja namenu predala nove mestne javne sanitarije, ki jih je uredila v jugozahodnem vogalu pritličja Celjskega doma, kjer je bila nekoč cvetličarna. Javne sanitarije z imenom Toilet bodo brezplačne, občani in obiskovalci mesta jih bodo lahko uporabljali podnevi, invalidi pa s pomočjo posebnega ključa 24 ur na dan.

 

Odpiralni čas Toileta bo podnevi od 7.00 do 21.00 ure. Dostop do sanitarij bo iz Razlagove ulice.

Toilet-Celje

Gradbena dela za ureditev javnih mestnih sanitarij so se začela konec oktobra, izvajalo jih je podjetje Mika dom. V zadnjih dneh so bila opravljena še zaključna obrtniška dela in nameščena oprema. Vrednost naložbe je znašala približno 90 tisoč evrov, Mestna občina Celje je sredstva zagotovila v občinskem proračunu.

 

Toilet v Celjskem domu bo vzdrževalo javno podjetje Zelenice, v sanitarijah bodo  zagotovljeni tudi SOS klici.

Mestna občina Celje namerava v prihodnosti na različnih lokacijah v mestu vzpostaviti tudi več sanitarnih enot, ki bodo opremljene z vso potrebno infrastrukturo. Prva od njih je predvidena pri hotelu Turška mačka.

 

Trenutno invalidi in ostali občani ter obiskovalci lahko v središču mesta uporabljajo javne sanitarije na Mestni tržnici, s katero upravlja družba Simbio.

 

Za obiskovalce Šmartinskega jezera pa so javne sanitarije na voljo v bližini Brkatega soma, odprte so vsak dan od 7.00 do 19.00 ure, vzdržujejo pa jih v Zelenicah, kjer ugotavljajo, da so precej obiskane.

Pridobitev, ki se zdi da mnogokrat pride prav obenem pa  se s tem dostojanstvo občanov in vseh koristnikov ohranja na primerni ravni.

Tako kot je prav za mesto z meščansko tradicijo na tem področju.

 

Vane T. Costa

Vir in foto: MOC

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno