Nekategorizirano

Predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarske, Obrtno podjetniške in Trgovinske zbornice podpirajo vladne ukrepe!

V preteklih dneh so se na skupnem sestanku sestali predsedniki delodajalskih organizacij z namenom pregleda učinkovitosti že sprejetih vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi COVID-19. V delodajalskih organizacijah in zbornicah, članicah Ekonomsko socialnega sveta, ugotavljajo, da je Vlada RS premišljeno oblikovala ukrepe prvega in drugega paketa v boju proti gospodarskim posledicam koronavirusa (PKP1 in PKP2). Število podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so se ukrepov poslužili, kaže na njihovo pravočasnost in vsebinsko ustreznost.

Gospodarstvo pa v nadaljevanju premagovanja ovir poslovanja, ki jih je postavila epidemija, pričakuje nadaljnje sodelovanje Vlade RS z delodajalskimi organizacijami in zbornicami pri oblikovanju tretjega paketa ukrepov PKP3.

Podporo so podpisali: Marjan Trobiš, predsednik ZDS, Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Mariča Lah, predsednica TZS, Drago Delalut, predsednik ZDOPS, Branko Meh, predsednik OZS.

 

Mogoče vam bo všeč