Nekategorizirano

Hrvaška odpira kampe. Kakšna pravila bodo veljala?

 

Bliža se trenutek, ko bodo na Hrvaškem začeli postopno zaganjati svoj turizem – kampe in manjše nastanitvene objekte nameravajo odpirati od 15. maja.

 

1. Vzdrževanje fizične razdalje vsaj 1,5 metra

Na vseh površinah kampa – tako odprtih kot zaprtih, kot so recepcije, trgovine in sanitarije – ter tudi na plaži in ob bazenih je treba vzdrževati dovolj veliko fizično razdaljo do preostalih ljudi. Po priporočilih HZJZ je to 1,5 metra.

 2. Uporaba zaščitnih mask in razkuževanje
V zaprtih prostorih kampa je priporočljivo nositi zaščitno masko, ob vhodih v zaprte prostore morajo biti na voljo razkužila. Ta morajo biti na voljo tudi na delovnih površinah zaposlenih, kot je pult recepcije.

 3. Delovanje recepcije
Postopki prijave in odjave na recepcijah kampov naj bodo čim hitrejši – trajajo naj največ 15 minut, kajti to je časovna definicija bližnjega stika, piše HZJZ v svoji publikaciji. Če tehnične možnosti to dopuščajo, naj se gost prijavi kar sam prek spleta (že takrat, ko opravlja rezervacijo nastanitve v kampu).

 4. Sanitarije kampov
Vsaj na dve uri, po potrebi pa še pogosteje, je treba čistiti, razkuževati in prezračevati sanitarne objekte. V sanitarijah se lahko hkrati zadržuje omejeno število ljudi – odvisno od velikosti prostora.

 5. Restavracije in trgovine v kampu
Mize in stoli morajo biti postavljeni na ustrezni razdalji (vmes mora biti vsaj meter in pol razmika). Pribor se prinese na mizo, ko se gostje usedejo, priporoča se uporaba plastificiranih jedilnikov, ki se jih lahko razkužuje.

 6. Bazeni, plaže in wellness stortive
Med ležalniki in brisačami mora biti vsaj meter in pol razdalje. Ležalnike je treba razkuževati večkrat dnevno. Gostje bazena morajo imeti ob vhodu v bazen na voljo razkužila za roke.

 Na vhodih v hotelske in zaprte prostore je treba postaviti razkužila za roke. Namesto sušilnikov za roke priporočajo papirnate brisače, v dvigalih pa naj bi se hkrati prevažalo omejeno število ljudi. 

 

 

 

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč