Nekategorizirano

Predsednik vlade Janez Janša na videokonferenci s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom

Predsednik vlade Janez Janša je imel danes videokonferenčni pogovor s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom. Govorila sta o predlogu Komisije za večletni finančni okvir za naslednje sedemletno obdobje in o predlogu inštrumenta za okrevanje. Predsednik Michel pred zasedanjem Evropskega sveta, ki bo 17. in 18. julija, oblikuje kompromisni predlog z namenom čim hitrejšega dogovora.
Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil nujnost dogovora pred poletnimi počitnicami. Trenutno relativno ugodnejša situacija pandemije nas ne sme zavesti, saj se lahko razmere hitro spremenijo. Osredotočeni moramo biti na ključni cilj paketa ukrepov za okrevanje, se pravi na pomoč tistim državam članicam, ki so bile najbolj prizadete in imajo najnižjo zmožnost okrevanja. Pri tem je pomembno, da mora razporeditev sredstev med državami članicami  temeljiti tudi na načelu poštenosti, to pomeni na relativni razvitosti posamezne članice. Predsednik vlade Janez Janša je močno podprl dodatna sredstva za kohezijsko politiko, razvoj podeželja in Sklad za pravičen prehod.

Predsednik Michel pred zasedanjem Evropskega sveta, ki bo 17. in 18. julija, oblikuje kompromisni predlog z namenom čim hitrejšega dogovora.

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil nujnost dogovora pred poletnimi počitnicami. Trenutno relativno ugodnejša situacija pandemije nas ne sme zavesti, saj se lahko razmere hitro spremenijo. Osredotočeni moramo biti na ključni cilj paketa ukrepov za okrevanje, se pravi na pomoč tistim državam članicam, ki so bile najbolj prizadete in imajo najnižjo zmožnost okrevanja. Pri tem je pomembno, da mora razporeditev sredstev med državami članicami temeljiti tudi na načelu poštenosti, to pomeni na relativni razvitosti posamezne članice. Predsednik vlade Janez Janša je močno podprl dodatna sredstva za kohezijsko politiko, razvoj podeželja in Sklad za pravičen prehod.

Mogoče vam bo všeč