Nekategorizirano

Kraje tujega in ne zasluženega z delom ter ilegalni prehodi čez mejo-so to edini načini za boljši jutri?

Lažje je tuje vzeti kot pridelati, pa še roke ne bolijo so včasih rekli. Danes se je mnogo »lažje« se ubogega narediti in kaj tujega  vzeti. O tem govorijo tudi  poročila  organov ki se ukvarjajo z beleženjem in odkrivanjem  kriminalitete ter reševanjem  primerov proti pravnik ali celo nasilniških dejanj ogrožanja premoženja  državljanov in podjetij.

Kot navajajo  na policiji,  so  včeraj ob 17:22 bili obveščeni o izvršeni tatvini v trgovskem centru v Celju, katerega sta izvršili dve ženski. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta osumljeni izvršili kaznivo dejanje  roparske tatvine, saj sta iz trgovine odtujili več vrednejših predmetov in s kraja pobegnili. Ena izmed osumljenih je močnejše postave, stara okoli 50 let, kratkih las segajočih do vratu, druga je stara od 30 do 40 let, visoka okoli 170 cm. Oblečeni sta bili v kratki majici svetlejše barve, govorili sta angleško in nemško. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi navedenega kaznivega dejanja. Vse občane naprošamo, da v kolikor razpolagajo s kakršnimikoli informacijami v zvezi navedenega kaznivega dejanja, da o tem obvestijo Policijo na številko 113.

Ilegalni prehodi državne meje

Indikativno je da se ilegalni prehodi meje  pojavljajo intenzivneje   z letnim časom in bujnejše vegetacijie ter  »povečanega« števila ljudi  skupaj glede na  epidemiološko sliko. Tukaj,   v tem primeru gre za sovpadanje vsega naštetega.   Včeraj popoldne so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju Kunšperka prijeli 8 državljanov Afganistana, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Dva tujca sta zaprosila za azil, ostali pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom. Dodati je treba še to da ti ljudje,  ki sploh pridejo k nam in so obravnavani četudi jih vrnejo nazaj, so dodatno prispevali k temu da se vrsta ogrožanja meja in okolja  povečujejo dodatno z  morebitnim  puščanjem aktivnih virusov,  ki  se v dobrem  tednu spremenijo  iz potencialne grožnje v resnično ne glede ali so obravnavani »ilegalci« še pri nas ali vrnjeni državi, iz katere so vstopili v Slovenijo.

Aktivacije nekaterih poti za ilegalne vstope pomeni ali velik naval na obstoječe  in obremenjene ter pogosto odkrite ilegalne poti  ali  »sugerirana » pot ker bi prišli lažje k nam. Vsepovsod je potrebno enakomerno in učinkovito varovati mejo.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč