Nekategorizirano

Splošna bolnica Celje: Uresničena grožnja o odpovedi štirih zdravnikov specialistov urgentne medicine

V zdravniških krogih in v zainteresirani  javnosti ter medijih  je  že  sredi junija  bil zaznan nemir, povzročen  zaradi informacij,  povezanih z nezadovoljstvom štirih  zdravnikov  specialistov Urgentne medicine ter napovedjo skupinskega odhoda.  Razlog naj bi bili slabi in neprimerni pogoji za delo, menda pa tudi zaradi neperspektivnosti in možnost napredovanja.

Kasneje so letele obtožbe,  da so to na nek  način  izzvali zdravniki iz ZD Celje z ne dežuranjem  med tednom.  In še kaj drugega, bi po domače rekli pranje umazanega  ali neurejenega perila, v javnosti.

Danes  1 julija, smo dočakali epilog, ki jasno napoveduje  na realizacijo napovedanega.

Celjska bolnišnica  je  danes prejela odpoved 4. zdravnikov specialistov urgentne medicine zaradi težav z opremljenostjo in organizacijo dela. V skladu z odpovednim rokom se bo delovno razmerje dveh zaključilo z zadnjim dnem avgusta, druga dva pa z zadnjim septembrskim dnem.  Ne glede na potek odpovednega roka sočasno potekajo pogovori o možnosti nadaljevanja  o nadaljevanju medsebojnega sodelovanja.

Kaj to pomeni za morebitne razmere na sami urgenci si lahko mislimo, vemo pa nič o trenutnem učinku, in kaj bo dolgoročno. In bog ne daj,  ob uresničitvi črne napovedi o drugem valu COVID 19.

O tem pa nihče  pomisli  in ne prevzame odgovornosti!

 

Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč