Nekategorizirano

Pred sobotnim volilnim kongresom SLS v Novem Mestu

Slovenska ljudska stranka gre na novo pot! Takšen je naslov prijaznega sporočila in vabila članom SLS pred sobotnim volilnim kogresom, ki bo v novomeški dvorani Marof. V nadaljevanju objavljamo razmišljanje v.d. predsednika SLS Primoža Jelševarja pred izjemno pomembnim in tudi v določeni meri usodnim sobotnim dogodkom v Novem Mestu. 

                                                 VABILO

Z velikim veseljem in pričakovanjem vas v svojem imenu in v imenu kandidatov za predsednika, podpredsednike in druge odgovorne funkcije v SLS vabim na izredni volilni in ob enem prenovitveni KONGRES SLOVENSKE LJUDSKE STRANKE in konvencijo s predstavitvijo kandidatov za župane in občinske svetnike pod sloganom »Mi smo družina.«

Kongres bo v soboto, 29. septembra 2018, v športni dvorani Marof v Novem mestu, Kettejev drevored 2,

z naslednjim okvirnim programom:

9.00 – 9.45: prihod udeležencev z dobrodošlico

10.00: začetek uradnega dela s himno, pozdravi gostov, predstavitvijo kandidatov, razpravo delegatov, volitvami, nagovorom novega predsednika.

Predvidoma okrog 13.30 bo zaključek uradnega dela, sledi družabno srečanje z domačimi glasbeniki in preprostim brezplačnim kosilom za vse prisotne.

Dodajamo pismo,ki ga je članstvu SLS namenil Primož Jelševar.

Dragi prijatelji,

pred nami so lokalne volitve, naš Kongres pa bo do lokalnih volitev najodmevnejša vseslovenska prireditev SLS. Prav zato smo se odločili, da Kongres pripravimo nekoliko drugače. Ob tem, ko bo kot volilni kongres potekal po statutu SLS z delegatkami in delegati, bo tudi odprtega tipa. Zato na ta dogodek prijazno vabimo vas, vaše družine in prijatelje ter tudi vse člane in simpatizerje SLS, saj želimo odmevni dogodek ter dogodek izkoristiti tudi za predstavitev naših kandidatov za župane in občinske svetnike. Za organiziran prevoz se lahko obrnete na vodstvo občinskega odbora v vaši občini. V primeru, da skupen prihod na kongres pri vas ne bo organiziran ali v občini še ni odbora SLS, pa se za prihod na kongres lahko prijavite na Glavno tajništvo SLS v Ljubljani, na e-mail: [email protected] ali tel. 01 241 88 20 do srede, 26. 9. 2018. Informacijo o okvirnem številu udeležencev potrebujemo zaradi organizacije prehrane in ustrezne priprave dvorane.

V SLS smo v preteklih mesecih uspešno izpeljali zahteven spravni proces med nekaterimi nekdanjimi in sedanjimi nosilci SLS in vsi skupaj si želimo, da bi bila krona tega procesa v soboto, 29. septembra 2018 v Novem mestu.

Ker pa je eden najpomembnejših dogovorov na teh srečanjih, da želimo graditi odprto, vključevalno in ne izključevalno stranko vas vabimo, da se v primeru vaše pripravljenosti in interesa vključite v delo strokovnih odborov SLS ne glede na to, ali ste oziroma želite biti član SLS ali le simpatizer.

Strokovni odbori bodo organiziranih podobno kot delovna področja ministerstev Vlade RS, saj želimo, da je v njih prostor za vse, ki želite iskreno sodelovati pri pripravi rešitev, ki jih potrebuje Slovenija. Vse dodatne informacije lahko dobite po Kongresu na Glavnem tajništvu SLS.

Želimo si, da na Kongres in konvencijo pridemo v čim večjem številu, saj bo to tudi družabni dogodek za vas, vaše družine in prijatelje. SLS in Slovenija vas potrebujeta.

Primož Jelševar, v.d. predsednika Slovenske ljudske stranke

Mogoče vam bo všeč