Nekategorizirano

Krščanski forum SDS: Ajažev stolp naj bo zaznamovan z znamenjem križa

Nedavno je bil v dolino premeščen Aljažev stolp, ki stoji na naši najvišji gori – na Triglavu. Za zdaj je na vrhu Triglava nameščena miniaturna replika stolpa, dokler ne bodo obnovljenega stolpa vrnili nazaj. To naj bi se zgodilo v nekaj dneh, ker se njegova obnova približuje h koncu. 
Krščanski forum SDS ob tem predlaga, da bi na Aljažev stolp namestili križ. Takšna gesta bi bila neke vrste zahvala Jakobu Aljažu, duhovniku in zavednemu Slovencu, ki je podobno kot bl. Anton Martin Slomšek na poseben način povezal slovensko in krščanstvo. Navsezadnje bi bila takšna gesta vsaj simbolna potrditev krščanskih korenin evropske civilizacije, h kateri sodimo tudi Slovenci. To je še posebej pomembno v zadnjem času, ko prihaja do hudih pritiskov na slovensko in evropsko identiteto s pomočjo lažne in izsiljene multikulturnosti, katere pravi namen je sprožiti trk civilizacij.
Čeprav se zavedamo napete politične situacije in alergije precejšnjega dela slovenske družbe na krščanstvo, pa v Krščanskem forumu SDS menimo, da je treba najprej slediti resnici, ki je ne moremo tajiti zaradi ugajanja javnemu mnenju. Prav zato podpiramo pobudo, ki se je v slovenski javnosti že pojavljajo, da se na vrh Aljaževega stolpa namesti križ, ki naj bo potrdilo zaveze med Bogom in slovenskim narodom.
Krščanski forum SDS
Ljubljana, na praznik bl. Antona Martina Slomška, 24. septembra 2018

Po neuradnih podatkih je izvršilni odbor foruma to pobudo obravnaval na seji prejšnji teden v sredo, kjer naj bi bilo sklenjeno, da bodo poskusili za pristop k pobudi pridobiti še katero od civilnodružbenih organizacij. V času prejšnjega režima je vrh Aljaževega stolpa – kako ironično – »krasila« peterokraka rdeča zvezda!
 
 
 
 
 

Mogoče vam bo všeč