Nekategorizirano

Demanti PU Maribor na naše pisanje o Mariborskem vodovodu, kot familiarnem biznisu Danila Burnača – IV. del

Vse kaže, da je naš zapis o Mariborskem vodovodu, kot familiarnem biznisu njegovega direktorja  Danila Burnača, dvignil krvni tlak pri tistih, ki naj bi bili po naših informacijah, ki nam jih je posredoval “žvižgač”, vpleteni v te Burnačove rabote. Oglasila sta se Bojan Brus in Tone Grašič, ki seveda nista varčevala z ostrino napada name kot avtorja in na vsebino informacij, ki da so izmišljotine.

Da bo mera polna, se je s pisno zahtevo po objavi oglasil tudi mag. Miran Šadl, predstavnik za stike z javnostmi pri Policijski upravi Maribor. V članku smo  tudi omenili Roberta Mundo, prvega kriminalista PU Maribor. Njegov sin je namreč zaposlen v Mariborskem vodovodu, naši viri pa so nam zagotavljali, da rabotam v Mariborskem vodovodu mariborska kriminalistična policija gleda skozi prste tudi zato, ker je Mundov sin zaposlen v tem podjetju.

Pisanje mag. Mirana Ribiča objavljamo v celoti:

Spoštovani,

Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti in v skladu z 42. členom Zakona o medijih zahtevamo, da objavite naslednji odgovor policije na istem mestu,  kot  je  bil  objavljen  članek  v  soboto, 15. septembra 2018,  na spletni strani                                
https://vfokusu.com/post/420973 /mariborski-vodovod-familiarni -biznis-danila-burnaca
 z naslovom Mariborski vodovod, familiarni biznis Danila Burnača:

V  zvezi  z  očitki  glede  Roberta Munde izpostavljamo, da g. Robert Munda nikoli ni vplival na potek kakšne kriminalistične preiskave, saj ima visoke moralne, etične in strokovne standarde. Posamezno kriminalistično preiskavo vodi  izključno  zadolženi  kriminalist,  pri  tem  pa  ga lahko usmerja le pristojni  tožilec.  Novinar  pred  pripravo članka na policiji ni preveril dejanskega  stanja glede morebitnih kriminalističnih preiskav v Mariborskem vodovodu,  ampak  ga  je  oprl  na  “njihove  informacije”, zaradi česar je
objavil   neresnične   in   zavajajoče   navedbe,   ki   posameznike   tudi
diskreditirajo.

Prav tako zatrjujemo, da Policija vestno opravlja svoje delo, izključno na podlagi ustave, zakonov in v skladu s policijsko doktrino. Vse naloge v Policiji opravljamo nepristransko in objektivno, vse osebe, tako fizičnekot pravne, ki jih imamo v postopkih, pa obravnavamo enako in ob najvišji možni meri spoštovanja človekovih pravic.

Lep pozdrav,

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
_____________________________

POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR
Vodstvo uprave
Maistrova ulica 2, 2001 Maribor

Mogoče vam bo všeč