Nekategorizirano

Poziv potnikom, s Hrvaške ki se vračajo v Slovenijo

V postopkih bodo policisti ugotavljali, od kod osebe prihajajo, preverjala se bodo dokazila o bivanju v drugih državah, so na Generalni policijski upravi odgovorili na vprašanje, kako nameravajo preprečiti izigravanje sistema, na primer tako, da bi se ob vrnitvi zapeljali iz Hrvaške na Madžarsko in iz naše vzhodne sosede vstopali v Slovenijo.

»Potnike pozivamo, da imajo pripravljena ustrezna dokazila o bivanju v drugih državah, saj se postopek na mejnem prehodu s tem skrajša. Preverjanje bivanja v drugih državah bo policija lahko opravila tudi pri sosednjih varnostnih organih. V primerih, ko oseba ne bo mogla ustrezno dokazati bivanja, se bo dosledno upošteval odlok slovenske vlade,« kar pomeni, da bo sledil odlok o karanteni. Osebe, ki tranzitirajo območje Slovenije, morajo za vstop v Slovenijo izpolnjevati splošne pogoje za vstop, tranzit pa opraviti v največ 12 urah, kot to določa zakonodaja.

Policija bo na mejnih prehodih na zunanji meji kot tudi na kontrolnih točkah na notranji meji izvajala naloge v enakem obsegu kot do zdaj.

 

Mogoče vam bo všeč