Nekategorizirano

Covid 19: V petek v Sloveniji potrjenih 43 novih okužb, eden bolnik s covid-19 je umrl

V Sloveniji so v petek ob 1203 testiranjih potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, je na Twitterju sporočila vlada. V bolnišnici se zdravi 18 bolnikov s covidom-19, dva so iz bolnišnice odpustili, nihče pa ne potrebuje intenzivne nege. En bolnik s covidom-19 je v petek umrl, skupno število umrlih s to boleznijo je tako naraslo na 131.
 
Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 2617 okužb z novim koronavirusom, aktivnih pa je 370 primerov, je navedeno na spletnih straneh Sledilnika za covid-19.

				V petek potrdili 43 okužb z novim koronavirusom, en bolnik s covidom-19 umr			        
V petek so 43 okužb z novim koronavirusom potrditi v 26 občinah, in sicer največ v Ljubljani, kjer so jih potrdili deset. Tri okužbe so potrdili v občini Grosuplje, v drugih občinah pa po eno ali dve, eno okužbo so zabeležili tudi med tujci. V Ljubljani je tako 90 aktivnih okužb, v Celju 24 ter po 11 v Tržiču in Grosupljem.
STA objavlja tabelo s prikazom števila novih in skupnih potrjenih okuženih ter aktivnih okužb po občinah stalnega prebivališča za 21. avgust. Zaradi stalnega epidemiološkega preverjanja se lahko posamezni podatki spremenijo.

Število aktivnih okužb v zadnjih dneh v Sloveniji narašča, tudi v prihodnje je po besedah ministra Tomaža Gantarja pričakovati večanje števila dnevno potrjenih okužb, in sicer zaradi vračanja Slovencev z dopusta na Hrvaškem, ki jo je Slovenija uvrstila na rdeči seznam.

Vir:demokracija.si

Mogoče vam bo všeč