Nekategorizirano

Predsednik vlade Janez Janša v podporo modernizaciji železniške infrastrukture

Na sestanku, kjer sta bila prisotna tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so spregovorili o prihodnosti železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji.

				Ocenjena vrednost projekta nadgradnje železniške postaje Ljubljana je nekaj manj kot 109,9 milijona evrov. 			Ocenjena vrednost projekta nadgradnje železniške postaje Ljubljana je nekaj manj kot 109,9 milijona evrov.

Predsednik vlade je podprl idejo o poglobitvi železniške proge v Ljubljani in izgradnji logističnega centra, ki bi pomenila razbremenitev javnega prometa in modernizacijo železniškega vozlišča v Mestni občini Ljubljana. Projekt poglobitve železniške proge in izgradnje logističnega centra, katerega načrtovanje je zastalo pred slabimi desetimi leti zaradi finančne krize, je priložnost, da glavno mesto postane nacionalno ter tudi mednarodno sodobno tranzitno stičišče, ki bo veliko prispevalo tudi k ponovnemu zagonu gospodarstva po trenutno trajajoči zdravstveni krizi. Kot je po sestanku poudaril premier je “čas za ponovni zagon in uresničitev projekta.”

Mogoče vam bo všeč