Nekategorizirano

Požar v Trumpovi stolpnici

Danes, (8.1.2017, objava ob 15:15) ob 7.00 zjutraj po lokalnem času je zagorelo blizu vrha Trumpove 58-nadstropne stolpnice na Manhattnu v New Yorku. To so potrdili gasilci iz New Yorka. Požar je gasilo 80 gasilcev, ki so požar kmalu omejili in pogasili. Očividci objavljalo video dokumentacijo in slike na socialnih omrežjih.

Za zdaj še ni jasno, kaj je vzrok požara. Policisti ne poročajo o poškodovanih in niso odredili evakuacije stolpnice. Trump pa je bil v času požara v Washingtonu.

(Objava 8.1.2017, 18:25)
Kot je bilo že rečeno, je požar izbruhnil ob 7:00 uri po lokalnem času. Uradna izjava gasilskega vodstva je, da je požar izbruhnil v sistemu za gretje in prezračevanje stavbe. Ob tem so bile poškodovane tri osebe, dva uslužbenca in gasilec. Izjavili so, da poškodbe niso bile življenjsko nevarne in vsem so pomagali kar na kraju samem ter jih niso prepeljali v bolnišnico. Požar je bil pogašen manj kakor v eni uri in trenutno so na mestu požara le dežurni gasilci.

Roger Sakowich, vodja gasilske brigade, je izjavil:
»Požar ni bil v stavbi, temveč na njeni strehi. Skozi ventilacijske jaške je sicer sikal plamen, vendar se požar ni razširil v notranjost, prav tako tudi ni bilo dima v stavbi. Tako smo lahko požar hitro pogasili brez težav. V sami stavbi ni bilo nobenih težav ali problemov zaradi požara. Vse je potekalo po načrtu gašenja. Gor smo prispeli zelo hitro, takoj z vodo pogasili ogenj, ki je pri -7 stopinj naredil več pare in dima, kot je to običajno.«

V stolpnici je več poslovnih subjektov, na vrhu so poslovni prostori Donalda Trumpa, ki je bil v času požara v Eashingtonu. Predsednikov sin Eric Trump je tvitnil:
»To je bil le majhen električni požar v hladilnem stolpu na strehi Trumpove stopnice.« Prav tako se je zahvalil gasilcem, ki so »naredili neverjetno delo«.

Naslovna slika © seetru / Instagram

 

Mogoče vam bo všeč