Nekategorizirano

Policistom ni želel povedati, kje je utrpel hude telesne poškodbe

V nedeljo dopoldan so bili ptujski policisti obveščeni, da je v SB Ptuj iskal zdravniško pomoč 24-letni moški, ki je imel poškodovani obe nogi in glavo in je trdil da je sam padel, čeprav so poškodbe kazale na to, da je bil udeležen v prometni nesreči. Ko so se policisti isti dan popoldan, po operaciji, pogovorili z njim, je vztrajal pri svoji »zgodbi« o padcu.

Policisti mu seveda niso verjeli, zato so pričeli intenzivno policijsko preiskavo. Včeraj so tako ugotovili, da je do opisanih poškodb prišlo v nedeljo, 3. 2. 2019, okoli 4. ure na razmočenem, sicer utrjenem delu kmetijske površine v Markovcih. Nekaj pred tem je namreč 24-letnik s svojim osebnim avtomobilom obtičal v blatu. Na pomoč je poklical svojega 20-letnega sorodnika, da bi ga izvlekel iz njega. Ko se je slednji pripeljal na kraj, je z vozilom trčil v 24-letnika, ki je stal ob zadnjem delu svojega vozila. Po trčenju je poškodovanega sam odpeljal v SB Ptuj. Poškodbe, ki jih je zadobil so opredeljene kot hude.   

Ker je do poškodbe prišlo na površini, ki ni namenjena javnemu cestnemu prometu, se dogodek ne šteje za prometno nesrečo. Policisti bodo zato 20-letnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Huda telesna poškodba po 123/3. členu  Kazenskega zakonika (KZ-1).

Mogoče vam bo všeč