Nekategorizirano

Policijski vikend ulov ilegalnih migrantov je bil izdaten, prijeli 192 ilegalnih migratov

S slovenskih policijskih uprav poročajo, da so od petka do danes zjutraj policisti obravnavali 192 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in enega tihotapca, moldavskega državljana, kateremu so odvzeli prostost. Največ nezakonitih migrantov so tokrat obravnavali na območju Policijske uprave Novo mesto.

PU Maribor: Ilegalci skriti na podvozju tovornjakov

Danes zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na
podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, odkrili dva skrita
državljana Maroka, v priklopniku drugega tovornega vozila bosanskih
registrskih oznak pa še šest tujcev (Jemna, Alžirije in Maroka), ki so
želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem
postopku so jih policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Včeraj dopoldne so policisti na območju PP Gorišnica obravnavali državljana
Avstrije in Srbije, ki sta iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo,
popoldne pa še državljana Češke.

PU Murska Sobota: Prijeli 9 migrantov
Avstrijski varnostni organi so vrnili 8 tujcev. V postopku je bilo ugotovljeno, da so iz Hrvaške nezakonito vstopili v Slovenijo in nato v Avstrijo. Tujci bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. V soboto so v Vanči vasi prijeli še Iračana. Po končanem postopku bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 65 migrantov – 11 so jih vrnili iz Italije in tihotapca

V petek, 14. avgusta, so na območju PU Koper prijeli 33 migrantov, še dva so v Sloveniji vrnili italijanski varnostni organi. V soboto so prijeli 6 migrantov, italijanski varnostni organi so vrnili še 9 migrantov. Včeraj pa so prijeli 15 migrantov in vodiča, državljana Moldavije.

PU Ljubljana: Prijeli 30 migrantov
Na območju Štalcerjev, Spodnje Bilpe in Rajndola so včeraj prijeli 22 
migrantov (državljanov Afganistana in  Pakistana). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. V petek in soboto pa so prijeli še 8 migrantov, in sicer na območju Kočevja, Cerknice  in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Pakistana in Maroka.

PU Novo mesto: Prijeli 74 migrantov
Nezakonite migrante so prijeli na območju Preloke, Kota pri Damlju, Ručetne vasi, Zorencev (občina Črnomelj), Svržakov (PP Metlika), Velikega Cerovca, Malega Podljubna, Gumberka, Vahte (PP Novo mesto), Čateža ob Savi, Mihalovca (PP Brežice) in Šutne (PP Krško).

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (26), Afganistana (16), Maroka (14), Alžirije (5), Pakistana (4), Kosova (3), Libije (2) in Tunizije (1). Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu našli skritega državljana Afganistana. V tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije so odkrili še dva državljana Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: moja-dolenjska.si

Mogoče vam bo všeč