Nekategorizirano

V Sloveniji 13 novih okužb, dve osebi sta bili hospitalizirani, nobena ni umrla

S 16. avgustom je bilo v Sloveniji zabeleženih 13 novih okužb z novim koronavirusom, ena oseba je okrevala, dve osebi sta bili hospitalizirani (17. avgusta), na intenzivni negi ni bilo nikogar, prav tako pa ni umrla nobena oseba. Vlada RS ob tem sporoča, da se širjenje novega koronavirusa v Sloveniji umirja, vendar je potrebno spoštovati ustrezna navodila pristojnih inštitucij. 

Rdeči seznam evropskih držav: Španija, Belgija, Luksemburg, Rusija, Romunija, Moldavija, Srbija, Bolgarija, Kosovo, Makedonija, Albanija, Črna Gora in BiH.

Skupaj je bilo v Sloveniji do 16. avgusta potrjenih okužb 2429, aktivnih primerov pa je bilo 248. Do 17. avgusta je bilo hospitaliziranih 19 oseb, na intenzivni negi so se zdravile tri osebe, umrlo pa je 129 oseb. Med slovenskimi občinami je najbolj prizadeta mestna občina Ljubljana, kjer je zabeleženih 67 aktivnih okužb. Med bolj prizadetimi so še Novo mesto s šestimi aktivnimi okužbami in Celje s 16 aktivnimi okužbami, poroča covid-19.sledilnik.

Vlada RS pa na svoji spletni strani sporoča, da je navkljub umirjanju epidemiološkega stanja v Sloveniji potrebno vestno spoštovati vse ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ob tem se še posebej izpostavlja potrebo po ohranjanju medsebojne razdalje, higiene rok, kašelj.

Poleg tega je potrebno tudi ustrezno izolirati vse bolne, v vseh javnih prostorih, ki so zaprti pa je potrebno pa je razkuževanje rok in nošenje maske (lahko tudi rute oziroma šala), obvezno. To velja tudi za potnike v javnem prometu, ki so obvezani k doslednemu nošenju mask in razkuževanju rok.

Vir: ukom

Mogoče vam bo všeč