Nekategorizirano

Policija pred prihajajočim vikendom sporoča: Od doma po državi in v tujino le, če imate nujen razlog!

Z namenom, da bi se tokratni konec tedna v čim večji meri izognili dolgim kolonam in slabi volji številnih potnikov na meji, so v Policiji pripravili posebno opozorilo. Navajajo, da so zaradi resnosti epidemioloških razmer tako v Slovenji kot tudi sosednjih državah so vsa nenujna potovanja še vedno odsvetovana.

Pred odhodom preverite: imate vse dokumente in dokazila, vključno s podpisano izjavo?
Minuli vikend je bil na večjih mejnih prehodih na slovensko-hrvaški meji promet močno povečan, z večurnimi čakalnimi dobami, številni pa so zaradi kršitve veljavnih odlokov prejeli tudi globo.

Tokrat potnikom že vnaprej svetujemo, da še pred odhodom od doma preverite, ali imate veljavne dokumente za prestop meje in druga dokazila o nujnosti vaše poti, ne pozabite tudi na podpisano izjavo. S tem boste prispevali h krajšim postopkom na mejnih prehodih in olajšali mejno kontrolo. Preverite tudi čakalne dobe in po potrebi izberite druge, manj obremenjene mejne prehode

Vse, ki morda za prihajajoči konec tedna načrtujete odhod v druge občine ali v tujino, policisti zato opozarjajo:
Od doma se odpravite le, če je res nujno in imate za to tudi upravičen razlog! Meje med občinami in državno mejo boste lahko namreč neovirano (tj., brez globe in brez napotitve v karanteno ob povratku) prešli le, če boste izpolnjevali katero od izjem, ki so določene z odlokoma o omejitvi gibanja in o prehajanju meja.

V ta namen boste morali policistom ali zdravstvenim inšpektorjem predložiti tudi ustrezna dokazila in lastnoročno izpolnjeno izjavo o upravičenosti do gibanja izven občine prebivališča.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete na tej povezavi:

(https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/106440-po-drzavi-in-v-tujino-le-ce-imate-nujen-razlog-opozorilo-pred-prihajajocim-vikendom)

Mogoče vam bo všeč