Nekategorizirano

Covid-19: Varovanci SVZ Hrastovec se v športni dvorani v Volični dobro počutijo

Včeraj popoldne so uspešno preselili zdrave stanovalce iz depandanse C v športno dvorano v Voličini. S pomočjo civilne zaščite Lenart, nekaj prostovoljcev in zaposlenimi zavoda Hrastovec so poskušali stanovalcem pripraviti kar se da udoben in domač ambient vse v želji, da bivanje ne bi bilo preveč stresno in naporno. Prvo noč so preživeli dobro in so zadovoljni z bivalnimi pogoji. Po današnjih rezultatih testiranj je v SVZ Hrastovec okuženih 43 stanovalcev, od tega jih 5 potrebuje bolnišnično oskrbo. Okuženih je tudi 26 delavcev.


Na depandansi C se je v skladu s pripravljenim kriznim načrtom, ki je bil tudi potrjen s strani epidemiologinje, infektologinje in vodje regijskega tima, vzpostavila rdeča cona z dodatnimi 53 posteljami. Okuženi stanovalci prestajajo bolezen z zelo blagimi simptomi ali celo povsem brez njih in se počutijo dobro. Zdravljenje je simptomatsko, simptome jim lajšajo podobno kot pri drugih virusnih obolenjih. Menjava okolja in selitev za stanovalce lahko povzroči stresno doživljanje situacije, zato so okrepili psihosocialno podporo.
Zaposleni vlagajo vse napore, znanje, trud in energijo v zajezitev in širitev okužbe COVID-19 v zavodu Hrastovec. Stanovalcem poskušajo v največji možni meri omogočiti kvalitetno in normalno bivanje v zavodu, kljub kriznim razmeram ob upoštevanju vseh priporočil in navodil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Veliko jim pomenijo vzpodbudne in pomirjajoče besede, razveselijo se tudi raznih prijaznih gest, ki nam dajo vedeti, da v tem boju niso sami.

Mogoče vam bo všeč