Nekategorizirano

Počivalšek dal košarico opoziciji!

Potem, ko so se kljub kaotičnim razmeram, ki so nastale na račun sunkovitega porasta števila okužb z novim koronavirusom, v opozicijskih vrstah odločili, da vse svoje napore usmerijo v oblikovanje koalicije ustavnega loka v kateri bi vlogo tehničnega mandatarja prevzel Jože P. Damijan, se je pozornost osrednjih medijev usmerila v koalicijske stranke, ki bi se morebiti pridružile tej pobudi, da bi lahko ta zaživela v praksi.

“Na vlaku, na katerega me kot predsednika naše stranke vabijo zdaj, sem enkrat že bil. Poznam sopotnike in nisem pozabil na to, kako hitro so spustili ročico za upravljanje iz rok, ko se jim je zdelo, da jih izza ovinka čakajo izzivi, ki jim ne bodo kos. S takimi sopotniki je težko zdržati resne naporne vožnje,” je v pismu članstvu stranke poudaril prvak SMC Zdravko Počivalšek in jasno sporočil: “Pri takih igrah mene ne boste videli!”

 “Ljudje bijejo resne bitke. Za obstoj podjetij, za obstoj ustanov, za obstoj sistemov in tudi za obstoj družin,” je izpostavil in dodal, da od države pričakujejo čvrsto oporo in hitro odzivnost. Prosijo namreč za bolniške postelje, za zdravstveno opremo, za kadrovske okrepitve, za ukrepe, ki bodo olajšali življenje podjetjem in pogosto tudi za odkrito besedo o tem, kaj nas čaka. “Ne le ta terenska obiska, tudi drugi, ki sem jih imel v zadnjih mesecih res veliko, me utrjujejo v prepričanju, da je Slovenija v zahtevnem položaju, ki od vseh, tudi od politikov, terjajo odgovorno, zrelo in modro ravnanje. Zakaj pravim – tudi od politikov? Ker pridejo obdobja, ko moramo politiki pozabiti na politiko, sneti ščite za javnost prikladnih izjav in preprosto postati to, kar bi po mojem osebnem prepričanju morali biti vsak trenutek: učinkovit in zanesljiv servis državljank in državljanov.”

 Počivalšek je jasno poudaril, da njega pri takih igricah ne bodo videli. “Tudi zato sem včeraj, ko me je sredi resnih pogovorov na Koroškem, doletela informacija o nekakšni koaliciji ustavnega loka, najprej globoko zajel sapo in nato pomislil, v kako različnih svetovih živi trenutna slovenska politika. Ena na tleh, druga umaknjena v oblake. Na tleh, kjer smo mi, ki se marca nismo bali prevzeti odgovornosti in nase sprejeti gneva dela javnosti, je dovolj prostora za vse, ki so voljni pomagati in biti del rešitve,” je izpostavil in dodal, da je vsak, ki se čuti pripravljenega pomagati, dobrodošel.

 

Mogoče vam bo všeč