Nekategorizirano

Po vsem svetu je bilo potrjenih več kot šest milijonov primerov COVID-19

Voditelji v Veliki Britaniji pozivajo k načrtu za oživitev zelenega gospodarstva. Šefi nekaterih vodilnih družb v Veliki Britaniji so pozvali Borisa Johnsona, naj zagotovi, da je vsak načrt oživitve gospodarstva po pandemiji koronavirusa usklajen z vladnim zakonskim ciljem neto emisij do leta 2050. Pravzaprav v pismu, ki so ga podpisali vodji družb za fosilna goriva, kot sta Shell UK in BP, piše, da je treba okrevanje uporabiti za „pospešitev prehoda na neto nič“.

Brazilija presega pol milijona primerov okužbe s COVID-19, umrlo pa je blizu 30.000 ljudi. V nedeljo je tamkajšnja vlada sporočila, da je od ZDA prejela dva milijona odmerkov hidroksiklorokinina za zdravljenje COVID-19, kljub temu da ga Svetovna zdravstvena organizacija ni priporočila. Kljub vsakodnevnemu porastu primerov, so mnoga mesta v Braziliji pripravljena ponovno odpreti gospodarsko aktivnost.

Zdaj je bilo po vsem svetu že več kot 6.000.000 potrjenih primerov COVID-19, čeprav jih je resnično že veliko več. Univerza Johns Hopkins je v ponedeljek zjutraj zapisala, da število potrjenih primerov znaša več kot 6,1 milijona, po vsem svetu pa je umrlo več kot 372.000 oseb. V Evropi se je zgodilo več kot 180.000 teh smrti. Najbolj prizadeta država so ZDA, saj je mrtvih tam že več kot 104.000.

 
 

 

 

Mogoče vam bo všeč