Nekategorizirano

Migranti pritiskajo v Slovenijo! V Bosni pa norijo!

Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško je v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner odredil izvajanje poostrenega nadzora meje.

Nadzor na naši zunanji meji bo potekal od 2. do 5. junija 2020, v njem pa bo sodelovalo večje število policijskih enot. Na t. i. balkanski poti se namreč nahaja več deset tisoč nezakonitih migrantov. Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom, nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača.

 Z migranti pa imajo velike probleme v Bosni in Hercegovini v mestu Bihač. Policisti, ki delajo na zavarovanju migrantskega centra Lipa, so obvestili Policijsko postajo Bihač, da je prišlo do izgredov večjega števila migrantov, ki so povzročili tudi materialno škodo na enem od policijskih vozil.

Kot je v izjavi za RTV USK zapisala Snežana Galič, vodja krimske policije Ministrstva za notranje zadeve USC, je zaradi domnevnih policistov in delavcev, ki delajo za zavarovanje taborišča, zaradi domnevnega odhoda okoli 200 migrantov iz tega centra metalo kamenje in druge predmete. Da bi zaščitili sebe in svoje življenje, so policisti takrat izstrelili dva zračna opozorilna strela, v center pa so poslali dodatne sile, da bi vzpostavili red.

Trenutno stanje je mirno, ministrstvo za notranje zadeve USC pa opozarja, da si prizadevajo osvetliti celoten primer in identificirati pobudnike vstaje. Zoper njih pa bodo tudi ukrepali

 

 

Mogoče vam bo všeč