Nekategorizirano

Po avstrijski uvedbi poostrenega prometnega režima s Slovenijo! Do Slovencev dosledni, sami pa….!?

Poročali smo, da je Avstrija s polnočjo uvedla močno poostren režim na meji s Slovenijo. Pred tem so ga uvedli na meji z Italijo, Švico, Lihtenštajnom in Nemčijo, hkrati s Slovenijo pa se ga uvedli tudi na meji z Madžarsko. 

Preberi še: https://vfokusu.com/post/536891/nujno-in-ekskluzivno-obvestilo-avstrijci-s-

Kdo torej od danes sme iz Slovenije v Avstrijo?

V Avstrijo lahko vstopi vsak, ki predloži največ 4 dni staro zdravniško potrdilo, s  dokazuje, da je bil na testu na koronavirus (COVID-19) negativen. Brez zdravniškega potrdila lahko vstopijo: Avstrijski državljani ali osebe, ki lahko dokažejo, da imajo v Avstriji začasno, stalno ali običajno prebivališče in se s podpisom izjave zavežejo, da bodo po vstopu v Avstrijo 14 dni ostali v domači karanteni. V primeru, da bi v teh 14 dnevih naredili test in bi ta bil negativen, lahko zaključijo s karanteno.

In še eni kategoriji Slovencev je dovoljeno vstopiti v Avstrijo na enem od 14. cestnih mejnih prehodov in sicer delavcem migrantom. Po informacijah, ki nam jih je posredoval Mario Fekonja, predsednik SDMS, je na večini mejnih prehodov promet potekal relativno tekoče, brez posebnih zastojev. Le na mejnem prehodu Šentilj se je nabrala dober kilometer dalga kolona, na prehod se je čakalo približno eno uro. Kolona se je začela nabirati že ob 4.00 uri zjutraj, promet se je sprostil šele okoli  7.00 ure. Tudi z mejnega prhoda Vič so migranti poročali o kilometrski koloni. Povsod so namreč preverjali potrdila, ki so jih delavcem migrantom izdala njihova podjetja, ob tem pa še merili telesno temperaturo.

							Mejni prehod Šentilj – Spielfeld 20. marca 20209 ob 4. uri zjutraj

Zanimivo pa je, da na enem od prehodov, Radeljski prelaz – Radlpass, avstrijski policisti sploh niso zapustili mejnega objekta tako, da so delavci prosto prehajali mejo. Podobno je bilo tudi na mejnem prehodu Kuzma.

Pri Avstrijcih se avstrijska doslednost konča! 

Bolj pozorni so danes opazili, da imajo avstrijski mejni organi dvojna merila, kar se tiče obravnave oseb, ki vstopajo v Avstrijo. Pri Slovencih dosledno izvajajo sprejete omejevalne ukrepe, pri svojih pa… no ja, pri svojih pa gledajo skozi prste.

				20.3.2020 Mejni prehod Vič ob 4. uri zjutraj			Mejni prehod Vič 20. marca 2020 ob 4. uri zjutraj

Tako so na slovenski strani poročali o avtomobilih avstrijskih registrskih oznak, za katere domnevajo, da so avstrijska službena vozila. Teh slovenska policija pri vstopu v Slovenijo ne kontrolira. Nekateri očividci pa poročajo celo o prehajanju meje iz Avstrije v Slovenijo v trgovske centre ali zgolj zaradi nakupa cigaret. Morda bi zaradi avstrijske površnosti morali tudi naši organi uvesti vsaj minimalno kontrolo, kajti pri nas sprejeti ukrepi že presegajo avstrijske.

Kaj se zgodi s temi ljudmi , ko se vračajo nazaj v Avstrijo ne vemo, vemo pa, da bi po avstrijskem ukrepu morali biti v 14-dnevni karanteni. Kaj pa če na meji ni kontrole, ko se vračajo?

Tako delavci migranti in predsednik njihovega sindikata Mario Fekonja, ki nas spomni, da se je na takšen način na račun Italijanov, ki so prihajali k nam v igralnice in gostilne, začelo širjenje okužbe koronavirusa na mejnem prehodu z Italijo pri Vrtojbi. Čas je, da tudi Avstrijci za svoje državljane uporabijo ista merila, sicer jih bo morala Slovenija, kajti tudi v Avstriji  je smrtonosni virus Covid-19 ušel iz “kletke!”

Mogoče vam bo všeč