Nekategorizirano

Pismo iz Ljubljane: Državni Uradni list, korupcijsko gnezdo odvetnic Maje Koršič Potočnik in Maje Prebil

O državnem javnem podjetju Uradni list je bilo v zadnjih mesecih napisanih kopica tekstov. Marca letos so se nekateri mediji razpisali o očitkih glede domnevnih zlorab, korupcije, klientelizma in kršenja določil javnega naročanja, povezanih z direktorjem Matjažem Peterko, pa se ni zgodilo nič. Šele, ko je konec poletja skušalo omrežje globoke države za direktorja Uradnega lista umestiti nekdanjega evropskega poslanca in Kardeljevega vnuka Igorja Šoltesa, pri čemer se je zaradi “lobiranja” pri predsednici nadzornega sveta Ireni Prijovič “naskalinil” generalni sekretar Šarčeve LMŠ Brane Kralj, se je vsul plaz novinarskih zapisov, ki je na površje vrgel ime Boruta Jamnika.

Jamnik sodi v tako imenovani krog stricev in nečakov globoke države Kučanovega Foruma 21, ki se v ozadju preko svojih kadrov v nadzornih svetih “tepejo” za vpliv podjetjih v državni lasti, moč pa črpa tudi iz pristnih odnosov s šefom SD  Dejanom Židanom. Verjetno Jamnik sodi v drugi krog sticev in nečakov, kakor Marjan Šarec in njegov odstopljeni Brane Kralj, zato je pritisk na Prijovičevo, ki je pri njem zaposlena kot izvršna direktorica Združenja nadzornikov, za imenovanje Šoltesa sprejel kot agresijo na njegov fevd Uradni list. 

Korupcija med državno družbo Uradni list in odvetnicama Majo Koršič Potočnik ter Majo Prebil

Da gre pri aferi okoli Kralja, njegovega “pritiska” na Prijovičevo, da za direktorja Uradnega lista izberejo odsluženega ekoevropskega poslanca in Kardeljevega vnuka Igorja Šoltesa, ki je verjetno tudi v Kučanovem Forumu 21 zapisan z zlatimi črkami, le za vrh ledene gore,  je v obširnem pisanju uredništvu V FOKUSU zapisal anonimni “ZASKRBLJENI DRŽAVLJAN.” 

“Očitno je, da se želi še nadalje prikrivati nezakonito delovanje te državne družbe, ki je preko Prijovičeve obvladuje Jamnik!” Tako ZASKRBLJENI DRŽAVLJAN, ki je prepričan, da bi morala Prijovičeva kot predsednica nadzornega sveta Uradnega lista vedeti za vsa dogajanja v podjetju, povezana s klientelizmom, korupcijo, kršenjem zakonskih določil o javnih naročilih, pa jih ne problematizira, kaj šele ukrepa.

Uradni list, ki je v 100% lasti države, sta v zadnjih letih praktično sprivatizirali dve odvetnici iz sicer javnosti dokaj neznane odvetniške pisarne Potočnik in Prebil, Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil. Ob ne tako majhnem nabiru vrhunskih pravnih strokovnjakov v Sloveniji, npr. dr. Verica Trstenjak in še kdo, pa Uradni list na praktično vseh področjih sodeluje le z omenjenima odvetnicama. “Njima je kot programskima vodjema v celoti prepuščen izbor predavateljev ter izbor sopiscev priročnikov. Na kakšni osnovi in kdo ima od tega koristi,” se sprašuje anonimni ZASKRBLJENI DRŽAVLJAN. Pred njunim sodelovanjem z Uradnim listom je bilo v Sloveniji nedvomno veliko bolj kompetentnih strokovnjakov, ti dve odvetnici pa sta praktično alfa in omega pri izboru izvajalcev seminarjev in piscev priročnikov. Uradni listi izpade kot servis tema gospema, saj jima omogoč izvedbo seminarjev in predavanj, ju reklamira, le njima omogoča pisanje knjig oziroma priročnikov in kot založnik skrbi za njihovo izdajo.

Če smo malo zlobni, je državni Uradni list postal izpostava zasebne odvetniške pisarne Potočnih&Prebil. Gre torej za klasično uzurpacijo, ki pa jo brez slehernega sramu dovoljuje prva nadzornica Irena Prijovič. Verjetno se vse dogaja z vednostjo in soglasjem Boruta Jamnika, kajti več kot očitno je, da nadzorni svet Uradnega lista ne opravlja svojih nalog, ko omogoča privilegiranima osebama, da z državno lastnono počenjata, kar se jima zljubi. “Vse to odpira bolj težja vprašanja in sicer o kazensko pravni odgovornosti za kazniva dejanja oškodovanja javnih sredstev in zlorabe uradnega položaja ali pravic,“ugotavlja anonimni ZASKRBLJENI DRŽAVLJAN. Zato ni odveč vprašanje o zamenjavi nadzornikov, vključno z Ireno Prijovič!

Tudi spletna stran Uradnega lista je polna imen Maje Koršič Potočnik in Maje Prebil, pa naj si bo to kot organizatorici seminarjev ali kot avtorici različnih priročnikov. Prav te dni se odvija seminar “Šola naročanja za naročnike,” organizatorici in predavateljici pa omenjeni odvetnici. 

Datum: 26. 9. 2019, 9.00–15.30

Datum: 27. 9. 2019, 9.00–14.30

Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana

Področje: Javna naročila

Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: Javna naročila

Število kreditnih točk: 11 točk

Organizator: Uradni list RS

Kotizacija: 385,00 € brez DDV
Kotizacija s knjigo: 453,68 € brez DDV.

V sodelovanju z Odvetniško družbo Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. smo pripravili šolo javnega naročanja za naročnike, v okviru katere vam bo izkušena odvetnica Maja Prebil podala svoje znanje, ki vam bo pomagalo pri uspešni izvedbi postopkov javnega naročanja.

Vse to bi moral pripraviti in izvesti Uradni list, je prepričan anonimni ZASKRBLJENI DRŽAVLJAN, zato navedeno kaže na očitna koruptivna ravnanja te državne družbe, saj imata Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil zaradi opustitve dolžnega ravnanja Uradnega lista za posledico protipravno pridobljeno korist, in vse to brez javnih razpisov. Več kot dovolj dela za Štefanečevo KPK in NPU.

Boris Cipot 

Mogoče vam bo všeč