Nekategorizirano

Petkovi protestniki obkolili avto Nove24TV

Petkovi protesti postajajo vse bolj nasilni in nepredvidljivi. Ne manjka več veliko, da se ti protesti nebi sprevrgli v kaj hujšega. Policija še vedno, te nedovoljene proteste le nemo opazuje, ne naredi pa praktično nič.

Novinar Nove24TV Luka Svetina je v soboto na socialnem omrežju Twitter objavil posnetek, iz katerega je razvidno, da je skupina protestnikov na kolesih, ki so bili zamaskirani v črnih barvah, blokiralo voznika pri vožnji skozi središče Ljubljane na Gosposvetski ulici. Kot je zapisal Svetina, naj bi protestniki obkolili službeni avtomobil Televizije Nova24TV, ki ga je vozil snemalec. Pripadnik skrajne levičarske skupine Antifa, naj bi se vsedel na pokrov motorja in z zadnjico večkrat poskušal poskočiti. Drugi protestniki naj bi z rokami tolkli po oknih avtomobila in celo brcali v pločevino. Na posnetku se sliši, da kolesar, ki se je vsedel na pokrov motorja, kljub večkratnemu trobljenju voznika ni želel prenehati s svojim dejanjem. Skupina se je odpeljala šele, ko so se zaslišale policijske sirene.

Vse to se je dogajalo sredi Ljubljane, policistov, ki očitno niso obvladali svojega dela pa ni bilo nikjer.

“Rad bi, da vidite, kako se obnašajo določeni petkovi protestniki. Zamaskirani antifovci so takole prejšnji deževni petek blokirali avto Nove24TV. Eden se je vsedel na pokrov motorja in poskakoval. Tolkli so po oknih in grozili. Moj snemalec pravi, da je iz njih vrelo sovraštvo.” je na twiterju zapisal Luka Svetina.

Mogoče vam bo všeč