Nekategorizirano

Pediatrična urgenca SB Celje z donacijami do novega ultrazvoka

Celjska bolnišnica je s pomočjo donatorjev zbrala  nekaj več kot 25 tisoč evrov in  s tem v največjem delu pripomogla k nakupu ultrazvočnega aparata  , ki ga bodo zdravniki v Pediatričnem urgentnem centru  uporabljali za odkrivanje stanj ki ogrožajo življenje  in pri  diagnostiki pri najbolj ranljivi populaciji.  Akcija se je začela lansko leto ko je bil naslovljena prošnja  na javnost o potrebi po zbiranju denarja za  ultrazvočni aparat  potrebe odkrivanja stanj pri naših najmlajših bolnikov, s tem pa tudi reševanja njihovih življenj. Zelo kmalu po pozivu se je podmladek SDS  v Šentjurju z organizacijo  dobrodelne glasbene prireditve Iz srca v srčke. Tudi drugačne oblike zbiranja denarja so bile prisotne. Vsekakor se je zelo kmalu izkazalo da solidarnost in odzivnost okolja sta nedvomni. V marcu je  bil zbran tudi  preostali denar in so v Pediatrični urgenci že nabavili  UZ aparat.

  Korona virus in kasnejše okoliščine niso dopustile da  bi nas prej seznanili z dosežkom ter že začetim delovanjem UZ aparata ki  uspešno odkriva stanja ter pripomore k zdravljenju pacientov na otroški pediatriji. Četudi je  epidemija uradno  končana z zadnjim majskim dnem  pa epidemiološka slika ne dopušča da opravili javno predajo donacije. Zato se vsem posameznikom  in podjetjem   ki so pomagali pri pridobitvi prepotrebnega Ultrazvočnega  aparata zahvaljujejo na daljavo.

 Z solidarnostjo, srčnostjo in vztrajnostjo zmoremo več!

Še kako je res, posebej ko se gre za zdravje najmlajših in najbolj ranljivi skupini naših malih in pomembnih državljanov.

 Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč