Nekategorizirano

Park pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem v adventni čas stopil z daljšim drsališčem

V občini Kidričevo so se tudi leto dobro pripravili na adventni čas. Park mladosti se je že po tradiciji spremenil v Park pod tisočerimi zvezdami, tudi letos z nekaj novostmi.
Občini Kidričevo in Starše sta pred leti družno kupili drsališče z okoli 200 kvadratnih metrov veliko ledno ploskvijo. Vse odtlej si občini pridobitev delita: v prvi polovici leta je mogoče drsati v Kidričevem, nato pa v Staršah.

Lani so drsališču dodali še 100 metrov dolgo drsalno stezo, po novem je ta dolga kar 200 metrov. Speljana je okrog dreves in hišice. Novo pridobitev je sofinancirala Fundacija za šport. Skupaj bodo ledne površine tako letos merile okoli 600 kvadratnih metrov.

Vstop na drsališče in čaj za otroke bosta tudi letos brezplačna, izposoja drsalk bo stala dva evra. Drsališče bo od ponedeljka do petka odprto od 15. do 21. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 14. do 21. ure – vse do 5. januarja prihodnjega leta.

							         
Foto: Park pod tisočerimi zvezdami, Facebook

Zanimanje društev je veliko
Na občini Kidričevo so že avgusta objavili poziv za skrbnike drsališča v letošnjem decembru. Organizatorji prireditve morajo zagotoviti zadostno število oseb za strežbo hrane in pijače, kuriti ter skrbeti za čiščenje ledu, čistočo na prireditvenem prostoru, izposojo drsalk in varnost obiskovalcev.

Zanimanje društev je veliko, saj jim v zameno za delo ostane denar od izposoje drsalk ter prodaje čaja in kuhanega vina. Letos se je prijavilo kar 13 društev.
Letos bodo sodelovali šolarji
Na občini Kidričevo so letos k sodelovanju v programu na glavnih dogodkih povabili tudi vse svoje in šole okoliških občin. Učenci se bodo predstavili s svojimi lutkovnimi, gledališkimi ali glasbenimi predstavami.

»Park pod tisočerimi zvezdami v zameno za sodelovanje v programu s predstavo nudi topel napitek za vse nastopajoče otroke, promocijo na družbenih omrežjih in v brošuri Parka pod tisočerimi zvezdami ter finančno donacijo šolskemu skladu v višini 200 evrov,« je povedala vodja Parka pod tisočerimi zvezdami Mojca Meško.

Foto: Park pod tisočerimi zvezdami, Facebook
V Kidričevem želijo omejiti potrošništvo 
Letošnja tematika Parka pod tisočerimi zvezdami je Živimo v zavetju drug drugega. Že šesto leto bodo pripravili prav posebno obdaritev otrok.

»V Kidričevem tako ni več namenskih sredstev za obdaritev otrok, temveč jim občina pokloni brezplačne dogodke, uporabo drsališča in predvsem druženje. Darila pa skupaj pripravimo po načelu ‘Podarim, česar več ne potrebujem’,« je povedala Meškova.
V Kidričevem bodo torej tudi letos spodbujali omejitev potrošništva in na prvo mesto postavili vrednote, ki povezujejo ljudi. Staršem otrok so na Občini Kidričevo podali naslednja navodila: »Doma poiščite nekaj lepo ohranjenega (igračo, cede, knjigo), nekaj lepega, nekaj, kar je vaš otrok že starostno prerasel, nekaj, kar bo resnično razveselilo nekoga drugega in kar boste dali od srca ter se ob tem počutili dobro.«

Darila bo treba položiti v prazne škatle za čevlje in jih zaviti tako, da bosta pokrov in preostala škatla zavita posebej. Zaradi varnosti bodo namreč vse škatle pregledali.

»Škatlo lahko napolnite recimo z igračko, svinčniki, barvicami, radirko, pobarvanko, knjigo, kockami, sestavljanko, figuricami … uporabite karkoli odlično ohranjenega. Če želite, lahko dodate tudi sladkarije, pa ne preveč,« so pozvali na občini Kidričevo.
Pokrov škatle je treba na koncu še označiti z etiketo, ki označuje primernost darila za določeno starostno skupino: 0-4, 5-7 ali 8-9 let. Zavita darila bodo starši prinesli v vrtec ali šolo.

Glavni dogodki Parka pod tisočerimi zvezdami v mesecu decembru 

6. decembra ob 17. uri bodo pripravili tradicionalno Miklavževanje s prihodom Miklavža.

13. decembra ob 17. uri bo prispela Božičkova pošta.

20. decembra ob 17. uri bo na sporedu tradicionalno Božičkovanje.

23. decembra ob 17. uri si bo mogoče ogledati žive jaslice.

Najverjetneje 30. decembra ob 17. uri, datum še ni fiksno določen, bodo pripravili še tradicionalno otroško silvestrovanje

Vir: Mariborinfo

Mogoče vam bo všeč