Vir: Avaz.ba
zanimivoŽivljenje

Pari, ki skupaj kuhajo in ostanejo skupaj

Od denarja do kakovosti spolnega življenja obstaja veliko stvari, ki določajo uspeh odnosa, toda ali ste vedeli, da lahko kuhanje skupaj okrepi vaš odnos ?

V raziskavi je sodelovalo skoraj 1000 ljudi, starejših od osemnajst let, več kot polovica vprašanih pa je pritrdilno odgovorila na vprašanje, kako kuhanje vpliva na njihov odnos.

Skoraj vsi anketiranci, njih 98 odstotkov, menijo, da je komunikacija bistvena sestavina vsakega zakona in da je skupno kuhanje odličen način za spodbujanje komunikacije. 

Kar 87 odstotkov vprašanih meni, da je kuhanje ena najboljših dejavnosti, s katerimi lahko pari okrepijo odnos.

Ljudje v različnih fazah razmerja so na to vprašanje dajali enake odgovore. Osemdeset odstotkov anketirancev je v resni zvezi, 94 odstotkov anketirancev je zaročenih, 89 odstotkov je poročenih, 84 odstotkov pa jih ni bilo nikoli poročenih, a trdijo, da skupno kuhanje izboljša komunikacijo.

Kar 56 odstotkov moških in žensk je menilo, da je kuhanje zanje terapija, 30 odstotkov jih je menilo, da je obrok, ki so ga skuhali, boljši od seksa, četrtina pa jih je priznala, da je svojega partnerja zapeljala s kuhinjskimi spretnostmi.

Tudi pari mislijo, da mu s kuhanjem za partnerja izkazujete ljubezen. 

Kljub temu, če niste dober kuhar, ne skrbite, saj to še ne pomeni, da je vaša zveza obsojena na propad. Strokovnjaki pojasnjujejo, da je komunikacija med partnerjema ključnega pomena za skupno kuhanje. Zato objemajte partnerja in se kadar koli z njim pogovorite v kuhinji.

Avtor: A.M

Mogoče vam bo všeč

Več v:zanimivo