Nekategorizirano

Panika v Italiji! Imajo 655 potrjenih okužb s koronavirusom. Umrlo že 17 ljudi.

Medtem, ko v Italiji vlada velika panika, je pri nas zaenkrat še vse mirno. Iz Ministrstva za zdravje prihajajo pomirjujoči toni, celo cehovsko Zdravniško združenje naj bi po mnenju odhajajočega ministra Šabedra širilo paniko. Zato se je pa V Italiji število okuženih s koronavirusom povzpelo na 655, število smrtnih primerov se je povzpelo na 17. Zahodna soseda je tako postala tretja država na svetu z največ okuženimi osebami.

Tudi Litva je potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 je zbolela 39-letnica, ki se je vrnila iz Italije. Prvi primer so zabeležili tudi na Novi Zelandiji in v Nigeriji, v Južni Koreji pa je število potrjenih okužb preseglo 2000. Na Hrvaškem so potrdili dva nova primera okužbe s koronavirusom.

Na Novi Zelandiji so okužbo potrdili pri osebi, ki je v državo prišla iz Irana čez  Bali. Osebo, ki je v 60. letih, obravnavajo v bolnišnici v Aucklandu. Domnevno naj bi šlo za državljanko Nove Zelandije, ki je v Auckland prispela v sredo.

V Južni Koreji so danes potrdili 256 novih primerov okužbe, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2022, so sporočile oblasti. Več kot 90 odstotkov vseh bolezni je v mestu Daegu na jugu države in v sosednji provinci North Gyeongsang. Zaradi covida-19 je doslej umrlo 13 oseb.

Po celem svetu se je skupno do sedaj z novim koronavirusom okužilo več kot 83.000 ljudi, od tega jih je okoli 36.500 že ozdravelo. Umrlo jih je več kot 2800. A to so uradni podatki. Vprašanje pa je če držijo. 

Mogoče vam bo všeč