Nekategorizirano

Pa jim je prišla pamet nasproti-Stavke v Gorenju ne bo!

V ponedeljek stavke v Gorenju ne bo. Več kot 92 odstotkov zaposlenih v ponedeljek kljub napovedani stavki odločilo delati, stavke v Gorenju ne bo. Izredni bonus bodo delavci v proizvodnji v skladu s prvotnim načrtom podjetja na osnovi prihrankov v proizvodnji prejeli tudi za september, oktober in november.

Stavke, napovedane za 5. oktober, tako ne bo, sistem nagrajevanja, kot je bil sprejet in predstavljen zaposlenim za avgust, pa se bo nadaljeval tudi v septembru, oktobru in novembru. Vodstvo bo z mesečnimi rezultati prihrankov v proizvodnji, ki bodo podlaga za izplačilo izrednega bonusa, pred izplačilom vsak mesec seznanilo zaposlene. Žan Zeba, glavni sindikalist nabira lažne točke. Na koncu počepne.  Ali pa to lepo sproducira, potem pa rešuje kar se da.

»V svojem imenu in v imenu celotnega vodstva se zahvaljujem našim zaposlenim za podporo podjetju in naši skupni stabilni prihodnosti,« je dejal predsednik Skupine Hisense Europe, Alex Zhu.«

 V Velenjskem Gorenju  slavijo zmago razuma ter zmago zrelosti. Zmago nad domišljavimi sindikalisti in sindikatom ki dela več škode kot koristi, sindikati  ki so ostali v socializmu, družbena ureditev pa je šla naprej. Navkljub prvotnemu nezadovoljstvu so zaposleni dokazali, da so ekipa, da so sposobni skupaj reševati tudi najtežje situacije in da so odgovorni tako do podjetja, kot do skupne uspešne prihodnosti, v kolikor želijo da to ostane v naprej. Pokazali so, da je tudi njim namesto parcialnih interesov in Pirovih zmag na prvem mestu stabilnost celotnega podjetja ter dobrobit prav vseh njegovih zaposlenih.  Še enkrat premisliti kaj  delavstvo potrebuje za zaščito svojih interesov in koga. To kar imajo sedaj zagotovo ne ščiti delavstvo.

  Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč