Nekategorizirano

Ostal je brez orožja in streliva

Policisti Policijske postaje Rače so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, ki se preganja po 314/3. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Takrat še neznani storilec je 27. decembra lani s strelnim orožjem prestrelil steklo balkonskih vrat novogradnje na območju občine Hoče-Slivnica. V času dejanja ni bilo nikogar v novogradnji.

 Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da obstaja sum, da je kaznivo dejanje storil 64-letni moški, doma iz območja občine Hoče-Slivnica.

 Na podlagi odredbe sodišča so policisti pri njem opravili hišno preiskavo in svoje sume potrdili. Našli in zasegli so mu lovsko puško znamke Miroku in 44 nabojev zanjo, za katere osumljeni ne poseduje orožne listine, z njo pa je izvršil kaznivo dejanje.

 Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti osumljenega kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi kršitve določil Zakona o orožju, mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku v tako imenovanem hitrem postopku.

 Foto PP Rače.

Mogoče vam bo všeč