Nekategorizirano

Novi direktor dr. Dragan Kovačić glavni notranji »pacemaker« pri odstavitvi mag. Marjana Ferjanca

Saga o Splošni bolnišnici Celje  se nadaljuje po nepričakovanem  zasuku, kajti pred slabimi  tremi tedni  je Milojka Kolar Celarc podala soglasje k imenovanju Dragana Kovačića za v.d. direktorja Splošne bolnišnice Celje. Svet zavoda SB Celje ga je 15. januarja na to mesto tudi imenoval.

Dr. Dragan Kovačić  je pri  »temeljitosti« in intenzivnih priprav na odstranitev mag. Marjana Ferjanca s funkcije poslovnega direktorja,  šel tako daleč, da je znotraj bolnišnice  v »prostem času« delal na  »pospeševanju« zbiranju in produciranju informacij o neprimernosti ter protizakonitosti delovanja Mag. Ferjanca  kot poslovodnega organa v SBC.

Njegovo delo bi »obrodilo« sadove z skoraj spisano kazensko ovadbo zoper mag. Marjana Ferjanca.  In to predvsem zaradi tega,  ker  je nekdanji direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc prepovedal nabavo zloglasnih žilnih opornic Titan, ki jih po ustaljenih strokovnih smernicah ne uporablja nihče več v normalni in razviti Evropi. To in takšna početja, predvsem pa podpiranje takšne izbire ali sprejetja tovrstnega predloga, četudi za določen čas, govori o popolni prežetosti Ministrstva za zdravje ter »kakofonične in neusklajene same s seboj«  ministrice »  Milojke Kolar Celarc.

S Kovačićevim imenovanjem za začasnega šefa celjske bolnišnice je Milojka Kolar Celarc v bistvu zaščitila človeka, proti kateremu je parlamentarna preiskovalna komisija, ki preiskuje korupcijo v zdravstvu, v prehodnem poročilu naznanila več sumov morebitnih kaznivih dejanj. Združenje kardiologov Slovenije pa je v okviru Evropskega združenja kardiologov gotovo edino, katerega podpredsednik in član upravnega odbora je zdravnik, proti kateremu je kakšna preiskovalna komisija katerega koli parlamenta članice evropske države spisala podoben tekst v svojih izsledkih, citiramo:

Skladno z določili Zakona o kazenskem postopku, organom odkrivanja in pregona pošiljamo obvestilo o naznanitvi morebitnega suma storitve kaznivih dejanj zoper:

Dragana Kovačića, ker obstaja utemeljen sum storitve kaznivih dejanj, ki ob do sedaj skoraj splošno znanem v strokovnih krogih, ne potrebuje citata po samih členih in alinejah ter obstoječih zakonov.

Ali lahko tako velika Splošna Bolnišnica prenese takšno osebo na tako odgovornem mestu, četudi za en dan in ne mesec, šest mesecev, eno leto, bog ne daj mandat. Ne! Kvečjemu odvzem vseh pooblastil  vodenja, razen za njegovo najbolj ozko strokovno področje. Šele takrat se bo začelo delo na vračanju ugleda sami Bolnišnici  ter na rehabilitaciji in povrnitvi   ugleda razrešenemu direktorju SBC mag. Marjanu Ferjancu, ki ima popolnoma prav ko je napovedal tožbo zoper državo oziroma ministrstvo,ki je nasedlo,  tako rekoč  hlastavo pograbilo rezultat politične, in še enkrat politične odstavitve  s položaja   poslovnega direktorja SB Celje.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč