Nekategorizirano

Oropal banko in umrl II. Bančni ropar na Cankovi, je bil policist PU Murska Sobota

Poročali smo o bančnem ropu na Cankovi na Goričkem, ki se je končal s smrtjo roparja. Suzana Rauš, na PU Murska Sobota, je nove informacije obljubila takoj, ko bo opravljena kriminalistična preiskava ropa in smrti neznanega roparja. 

Nekaj po 21. uri smo dobili novo sporočilo iz PU Murska Sobota. 

Bančni ropar, umrl po storitvi ropa, je bil policist

Danes,  9.  junija  2020, nekaj po 15. uri smo bili murskosoboški policisti obveščeni  o  ropu  bančne ustanove na Cankovi. Občani so najprej obvestili OKC  PU Murska Sobota, da je prišlo do ropa bančne ustanove, pozneje pa še, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene bančne ustanove.

Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v  prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka  izročila.  Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan.

Po dejanju  je  storilec  s  kraja  ropa  pobegnil  in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl.

Okoliščine  smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom, se še ugotavljajo. En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico.
Stopnje poškodb bodo znane naknadno.

Na  kraj  so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj
dejanja,  do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca  posebnega  oddelka  SDT.  Na  kraju se zbirajo obvestila, opravlja ogled  kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter preverjajo vse okoliščine.

Na  kraju  je  bilo  s  preverjanjem  ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako  je  bila  na kraju zavarovana pištola. Zato smo o tem takoj obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili. 

V.d. generalnega direktorja policije, Anton Travner, je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka.

Trenutno  še  intenzivno  potekajo  vse  aktivnosti,  zato  bomo  lahko več informacij posredovali tekom jutrišnjega dne.

Neuradno naj bi bil med štirimi domačini, ki so se pognali za roparjem policistom, tudi Rom iz Cankove, ki se je brez obotavljanja pognal za neznanim storilcem. Skoraj en kilometer sta tekma, mimo igrišča, je bilo slišati tudi tri strele. Na koncu je bil še četrti strel, po katerem je ropar obležal mrtev, Roma pa so poškodovanega odpeljali v zdravstveni dom. Menda naj bi si ropar sodil sam.

Mogoče vam bo všeč