Nekategorizirano

So Američani odkrili učinkovito zdravilo za Covid 19? Družba GILEAD zaprosila za registracijo zdravila REMDESIVIR v EU.

Te dni je več nemških medijev poročalo, da naj bi ameriška farmacevtska družba GILEAD zaprosila za registracijo zdravila “Remdesivir” v Evropski uniji. 

Zadnje dni aprila so ameriški znanstveniki predstavili rezultate klinične študije v zvezi z uporabo učinkovine/zdravila “Remdesivir” pri zdravljenju Covid-19. V njej je bilo ugotovljeno, da je uporaba omenjenega zdravilo skrajšala čas zdravljenja bolnikov za 30%, kar je Direktor “Nacionalnega inštituta za alergije in okužbe” (NIAID) Dr. Fauci označil za “jasen, pomemben, pozitiven učinek”, zato naj bi zdravljenje z njim postalo “standardno”. Tudi PR Trump je rezultatet označil kot “pozitivne”.

Študija je bila opravljena na 1063 pacientih okuženih s Covid-19 v ZDA, Evropi in Aziji.

Pristojna institucija v ZDA za odobritev uporabe FDA se že dogovarja ameriškim podjetjem Gilead, proizvajalcem zdravila “Remdesivir,” za čim hitrejšo in čim lažjo dosegljivost omenjenega zdravila.

O tej temi poroča več medijev v ZDA kot tudi v Nemčiji, med slednjimi dnevnik FAZ, ki pa tudi omenja, da rezultati podobne študije opravljene na Kitajskem z istim zdravilom “niso pokazali statistično pomembne koristi”.

V Nemčiji je vse pripravjeno za množično testiranje z novim zdravilom, ki bi lahko prispevalo k zajezitvi epidemije s Covid 19. Denar za kritje množičnega testiraja so zagotovile vse zdravstvene zavarovalnice. Remdesivir bi bil lahko v Evropi v nekaj tednih odobril kot zdravilo za korono, vprašanje je,  če ga odobri Agencija za zdravila EU.

b.c.

Mogoče vam bo všeč