Nekategorizirano

OPOZORILA O ŠIRITVI COVID-19 PO SVETU – TUDI OD WHO

Več medijev v ZDA, Nemčiji in drugod je v zadnjih dneh objavilo prispevke v katerih opozarjajo na nevarnost širitve pandemije koronavirusa po svetu, tudi zaradi množičnih protestov v zvezi z ubojem G. Floyda. Med temi je, dne 8. 6. 2020, objavljeni prispevek CNBC z izjavo Generalnega direktorja WHO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa: “Pandemija koronavirusa se po vsem svetu poslabšuje, saj je število novih primerov Covid-19 v nedeljo doseglo največjo vrednost do zdaj”.

“Več kot šest mesecev pandemije še ni čas, da bi katerakoli država lahko popolnoma končala vse omejitve,” je poročal Reuters. Poročilo poudarja, da je bila večina primerov iz južne Azije in Amerike.

Ministrstvo za zdravje v ZDA se boji porasta primerov, kar gre pripisati nedavnim nemirom zaradi smrti Georgea Floyda. Pred kratkim je bilo razkrito, da je protestnik v Kansasu ugotovil, da ima koronavirus kmalu po udeležbi na protestu v mestu Lawrence. Tamkajšnji zdravstveni delavci so opozorili protestnike, ki so morda bili z njim na shodu. Oseba ni nosila maske.

Doktorica Maria Van Kerkhove, uradnica Svetovne zdravstvene organizacije, je dejala, da so v državah, ki izvajajo “zelo podrobno sledenje stikov”, mnenja, da se bolezen prenaša predvsem preko ljudi, ki nimajo simptomov.


							 
Na sliki je doktorica Maria Van Kerkhove

WHO opozarja večino ljudi, da še vedno obstaja nevarnost okužbe s koronavirusom, saj se množična srečanja po vsem svetu nadaljujejo.
Zato bodimo pazljivi in pazimo na tiste, za katere je lahko virus usoden.

 

Pripravil Vlado

Mogoče vam bo všeč