Nekategorizirano

Okuženost in novi ukrepi vlade po zaprtju države

V nedeljo se končuje 11-dnevno zaprtje države, zato je vlada odločala o ukrepih, ki jih je s strokovno svetovalno skupino pretresala na Brdu pri Kranju.

Okuženost in novi ukrepi vlade po zaprtju države

Milan Krek: “Imamo že 300.000 cepljenih s prvim odmerkom, kar je dober podatek in upam, da bomo nadaljevali s tako hitrostjo pri cepljenju. Pandemija je zelo prisotna v svetu in ni države, kjer ne bi imeli okuženih ljudi. Imamo tri pomembne centre, Južno in Severno Ameriko in Evropo, ki je v nekaterih državah bolj prizadeta, kot druga kontinenta..”

Okuženost za četrtek, 8. aprila 2021
PCR testi na dan /procenti 🩸 5.198 24.6%
Hitri testi na dan /procenti 🩸 20.564
OKUŽENOST (četrtek 8. april)💊  1.279 ‼️ 24.6%
Aktivni primeri / procenti 13.918 +1,8%
Hospitalizirani 618 ⏏️ 22
V intenzivni terapiji 🛏 138 ⏏️ 9
Umrli /skupaj /novo ✝️ 4.100 ⏏️ 3

Novi ukrepi vlade

    Glede na epidemiološko sliko okuženosti ostajajo podobni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa kot pred velikonočnimi prazniki. A z nekaj izjemami.
  • V četrtek je namreč vlada potrdila, da se prihodnji teden v šolske klopi vračajo učenci, v vrtcih pa bo organizirano varstvo za najmlajše. Strokovna skupina se je na četrtkovem sestanku glede testiranja na koronavirus usklajevala tudi s šolstvom.
  • Nočna omejitev gibanja je v celoti odpravljena. Slovenija se trenutno nahaja v rdeči fazi, v naslednjem tednu pa se bo sproščanje uveljavljalo po regijah.Gostinski lokali se po novem odpirajo v ORANŽNI fazi!

  • Maske ostajajo obvezne v notranjem prostorih in na zunanjih površinah, kjer ni možno zagotoviti primerne varnostne razdalje!
  • V veljavi je še vedno dovoljeno zbiranje le do 10 oseb.

Nov načrt sproščanja

 

 

Rdeča faza: najprej je treba izpostaviti odprtje šol in vrtcev, srednjih šol po modelu C (dijaki redno obiskujejo srednjo šolo) – ta odlok začne veljati s ponedeljkom, ni več nočne omejitve gibanja, kar pa ne pomeni, da v rdeči fazi ne velja omejitev zbiranja ljudi na javnih mestih. Navkljub omejitvi zbiranja ugotavljamo, da je na mestu, da se nočna omejitev gibanja umakne. Rdeča faza omogoča na fakultetah omogoča izpite, seminarje do deset ljudi, odprtje muzejev, knjižnic, galerij, mogoča je brezkontaktna športna aktivnosti do 10 ljudi. Hkrati se odpirajo nekatere servisne storitve, trgovine, dijaški domovi, glasbene šole, izvedba baleta in drugih plesnih aktivnosti. Hkrati veljajo tudi treningi in tekmovanja za kadete in mladino. Tudi smučišča se odpirajo s ponedeljkom, ob pogojih, ki so veljali še pred zadnjih zaprtjem (predhodnno testiranje).

Mogoče vam bo všeč