Nekategorizirano

Oddelek za perinatologijo UKC Maribor bogatejši za CTG aparat

Včeraj je bilo svečano v UKC Maribor. V sklopu projekta »Slojenčki« je podjetje Telekom Slovenije doniral CTG aparat Oddelku za perinatologijo UKC Maribor.

CTG-aparat sta predstojniku Oddelka za perinatologijo, izr. prof. dr. Farisu Mujezinoviću, dr. med. predala mag. Mario Marin, predstavnik Telekoma Slovenije in izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva v porodnišnici Postojna, sicer vodja projekta »Slojenčki« (več o projektu tukaj: https://slojencki.si/). Srečanje so s svojim glasbenim nastopom popestrili učenci OŠ Janka Padežnika v Mariboru pod zunanjim mentorstvom g. Mlaska.

Mag. Mario Marin (Telekom Slovenije): »V Sloveniji nas pogosto povezuje srčnost. V Telekomu Slovenije svojo srčnost sicer izkazujemo skozi različne aktivnosti. Tako smo osnovali interni sklad, ki smo ga poimenovali Srčni sklad. Vanj sredstva srčno prispevajo zaposleni, namenjen pa je pomoči otrokom zaposlenih, ki so izgubili enega od staršev. S srčnostjo pa je povezan tudi CTG-aparat, saj z njegovo pomočjo zdravniki spremljajo srčni utrip ploda in aktivnosti maternice ter na ta način omogoča varnejši porod.«

Mogoče vam bo všeč