Nekategorizirano

Po knežje v knežjem mestu na kolesarski dirki po Sloveniji je uspelo Luki Mezgecu

Včeraj smo imeli pravi kolesarski praznik v Celju. Knežje mesto je  gostilo cilj 2. etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je začela v Mariboru in se končala v Celju.

Vmes je bilo več pomembnih gorskih vzponov ter sprintov. Pot jih je vodila iz Maribora preko Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Zreč, Šentjurja, Štor z vzponom na Svetino ter spustom proti Celju z ciljem v centru mesta na Prešernovi ulici pred mestnim rotovžem. Samo vzdušje je bilo  kraljevsko oziroma knežje z dostojanstvom in glasnostjo obenem. Celjani pa tudi drugi kraji ob progi ter smo Celje so se izkazali kot vedno, se pravi več kot dobro, na meji k odličnosti.

Tako kot smo si želeli in po tihem pričakovali,  druga etapa dirke Po Sloveniji je bila povsem po slovenskih notah. Zmagovalec je postal Luka Mezgec (Mitchelton Scott), ki je tudi novi vodilni na dirki. Drugi je bil Grega Bole (Bahrain Merida). Z izjemo gorske majice so vse preostale na plečih slovenskih kolesarjev. “Domače zmage so nekaj posebnega,” je dejal slovenski junak etape od Maribora do Celja. Še bolj razveseljivo je, da je slovenski šprinter  prevzel vodstvo tudi v skupni razvrstitvi in si nadel zeleno majico.

V Celju se  je z veliko veselja in ponosa  ter odličnega spodbujanja zaključila druga etapa 26. kolesarske dirke Po Sloveniji. Zmagovalec Luka Mezgec, ki je iz rok župana Mestne občine Celje Bojana Šrota prejel pokal – celjskega viteza.

Izjemno veseli smo, da sta prvi dve mesti prav v Celju zasedla Slovenca, Luka Mezgec in Grega Bole . Le tako naprej!

Današnja tretja etapa se začne v bližnjem Žalcu.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč