Nekategorizirano

Zelena meja raj za ilegalne migrante, dokler jih ne ujame policija

Dnevno spremljamo poročila policijskih uprav o tem, kako vzdolž zelene meje s Hrvaško ali v notranjosti države, ujamejo ilegalne migrante. Kaže, da se je s poletnim časom intenzivirala sezona ilegalnih migracij. O tem dovolj zgovorno govorijo policijska poročila, pa tudi zasdnji vse bolj glasni protesti županov obmejnih občin, minister za notranje zadeve Pokljukar in predsednik vlade Šarec pa še naprej trdita, da so zadeve obvladljive in da še vedno živimo v varni državi.

Iz mariborske policijske uprave so sporočili podatke o policijskem izplenu zadnjih 24 ur, kar se ilegalnih migrantov tiče. Policisti policijskih postaj PU Maribor so v kraju Dolane prijeli dva državljana Kosova, v Središču ob Dravi sedem državljanov Irana in v Gorišnici dva državljana Palestine, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo.
Prav tako so v Ormožu, na vlaku, ki vozi iz Hrvaške v Slovenijo prijeli šest tujcev in sicer štiri državljanje Maroka in dva Iračana. Tujci bodo po postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Dodajmo še podatke soboške policijske uprave. Policisti so na območju Ljutomera prijeli pet ilegalnih migrantov. Kakšna usoda jih je čakala po opravljenem uvodnem postopku, poriočilo ne navaja tako, da ne moremo postreči s podatkom ali je ta peterica bila napotena v azilni dom v Ljubljani ali pa vrnjena hrvaškim oblastem.

Mogoče vam bo všeč