Nekategorizirano

Oborožen rop trgovine na Ljubljanski v Celju

Ob sporočilu policije o umoru na Polzeli, se pretresljiva novica niti še ni “ohladila,” smo nekje okrog 20. ure v soboto prejeli obvestilo, da je neznani storilec, visok okoli 195 cm, zamaskiran, oblečen v temna oblačila, vstopil v trgovino na Ljubljanski cesti v Celju, z orožjem zagrozil zaposlenemu in zahteval denar. Ko je dobil denar je peš pobegnil v smeri “Plave lagune” v Celju.

V zadnjem obdobju kaže na povečan »obseg« dela organiziranih in naštudiranih ropov trgovin, bencinskih servisov, osamljenih pošt. Vsi v času ko seje to dogajalo so imeli zmanjšano število obiskovalcev, kupcev ali ljudi ki so potrebovali njihove usluge. Obenem je to zelo pogosto  čas zaključevanja odpiralnega časa, ko jih napade  »dobro« organizirana oseba, ki nima kaj izgubiti. O uspešnosti zajezitve ropov  lahko sodimo   po objavljenih uspešnih preiskavah,  prijavami sodniku za prekrške ali obtožnih predlogov. Na področju preventive se zgodi bore malo. Celje nikoli do sedaj ni imelo tako »živahno in razgibano« sliko dogodkov z takšnim ne najbolj priljubljenim predznakom, rop, oborožen rop, drzna tatvina. Lokacija je tudi nesrečno objavljena, v miselnosti občanov je povsem nekaj drugega kot je resnično v predstavah ljudi. Smer, v katero je pobegnil ropar, je gromozanska soseska,  labirint, od koder se da iz višjih nadstropij  opazovati vse promet  in  utripajoče modre luči brez daljnogleda. Neuradno je bil izveden oborožen rop  trgovine znane velike tuje diskontne verige na izhodu iz Celja.

Policija prosi vse očividce in tistih ki so se vtem času zadrževali na tek lokaciji ali blizu in opazili opisanega moškega, da posredujejo  njim znane podatke.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč