Nekategorizirano

Kriminalistična preiskava v Izoli, pridržan Gašpar Gašpar Mišič

Zlorabe položaja, zaradi katerega so se na hišnih preiskavah ‘oglasili’ kriminalisti naj bi bil osumljen Gašpar Gašpar Mišič, ker naj bi družbi Hotel Palace Portorož pridobil za 3,2 milijona evrov premoženjske koristi in za isti znesek oškodoval piransko občino. Gre za posel z najemom dela centralne portoroške plaže, ki so jo za 18.402 evra letne najemnine oddali omenjeni družbi za 20 let, pri čemer je plaža pred tem letno ‘prinesla’ kar 180.000 evrov dobička.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, gre za preiskavo več stanovanjskih in poslovnih prostorov, in sicer zaradi utemeljitve suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti na škodo gospodarske družbe s sedežem na območju Policijske uprave (PU) Koper.

Predkazenski postopek vodijo zoper eno fizično osebo, ki so ji tudi odvzeli prostost – zoper njo je bilo odrejeno policijsko pridržanje. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo (ODT) v Kopru.

Kot na spletu pišejo Primorske novice, pa uslužbenci zjutraj niso mogli do svojih pisarn – kriminalisti so jim to namreč preprečili. Zdaj tako že več ur čakajo v avli v pritličju občinske stavbe, do svojih pisarn ne smejo dostopati.

Mogoče vam bo všeč