Nekategorizirano

Obnova mariborskega Glavnega trga donosna le za županovo restavracijo?

Prazniki so mimo in obnova Glavnega trga se nadaljuje. Stroji hrumijo, Glavni trg je razkopan, lokali pa so obdani z visokimi ograjami gradbišča, obiskovalci lokalov pa na terasi ne morejo več spiti kave. Popolnoma drugačna slika pa je pri restavraciji Maribor, ki je prav tako na Glavnem trgu, a je izvzeta iz gradbišča. Seveda, saj je to  lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča.

Predstavniki Nigrada so se že konec oktobra sestali z lastniki lokalov. Lokala Nana in Alexander sta morala odstraniti svoja letna vrtova, medtem pa bodo lastniki lokalov v Poštni ulici med prenovo do svojih lokalov lahko dostopali le mimo restavracije Maribor. Kako prikladno!

				Obnovo Glavnega trga, vredno 5 milijonov evrov, je dobil Arsenovičev oziroma družinsko občinski gradbinec Pomgrad, posredni lastnik časnika Večer, ki je Arsenoviču pomagal do zmage na županskih volitvah			Obnovo Glavnega trga, vredno 5 milijonov evrov, je dobil Arsenovičev oziroma družinsko občinski gradbinec Pomgrad v lasti prekmurskega tajkuna Stanka Polaniča, posredni lastnik časnika Večer, ki je Arsenoviču pomagal do zmage na županskih volitvah

Zagotovo se spominjate, kako se je včasu županovanja Franca Kanglerja  obnavljal trg Leona Štuklja. Tudi takrat so bili lokali obdani z ograjami gradbišča. Takrat so, ne samo Večer, ampak tudi ostali levi mediji iz tega naredili pravo afero, kako ljudi moti hrup, kako slab je obisk lokalov, mariborska SD je celo zahtevala notranjo revizijo postopka obnove, samo da bi se obnova še podaljšala. Skratka vsi so bili na nogah.

V času župana Arsenoviča, pa so take stvari očitno pozabljene. 

Prenova Glavnega trgu bo stala 5 milijonov evrov. In za tako obnovo se je na občini našel denar. Seveda, vse za boljši obisk županovih lokalov. Za občinski denar seveda!

Dobrodošli na Glavnem trgu!

Mogoče vam bo všeč