Nekategorizirano

Policisti prijeli tri mlade ljubljanske objestneže, ki naj bi bili krivi za požar na Pohorju!

Velik požar na Pohorju, katerega so gasili Gasilci Gasilske brigade Maribor in štirih prostovoljnih gasilskih društev iz Hoč, Peker, Radvanja in Bohove, pogasili so ga 4. januarja, je dobil epilog.

Po neuradnih informacijah portala 24ur naj bi skupina mlajših odraslih oseb v noči na soboto veseljačila pred objektom tik pod vrhom Bellevueja, po tem ko se je gostinski objekt že zaprl. Čez čas naj bi se preselili na teraso brunarice, njihovo početje pa je preraslo v vandalizem. Policija pa naj bi po naših informacijah razpolagala tudi s posnetki nadzornih kamer, ki so jih imeli nameščene na objektu, in ki prikazujejo, kako se dva moška potikata tudi po notranjosti lesene hiške.

  				S požarom so se uspešno spopadli gasilci Gasilske brigade Maribor in treh prostovoljnih gasilskih društev.FOTO: Gasilska brigada Maribor			S požarom so se uspešno spopadli gasilci Gasilske brigade Maribor in treh prostovoljnih gasilskih društev.FOTO: Gasilska brigada Maribor

Ali je bil ogenj podtaknjen namerno ali pa je zagorelo zaradi neodgovornega ravnanja, pa mariborski policisti še ugotavljajo.

Uradno sporočilo PU Maribor:

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor preiskujejo kaznivo dejanje požiga po 222/I-IV členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Med kriminalistično preiskavo so 4. 1. 2020, v skladu z II. odstavkom 157. člena  ZKP,  trem osebam, starim 21 let, odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. Pridržanje so jim včeraj, 5. 1. 2020, v večernih urah odpravili.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 150.000 evrov.

Zbiranje obvestil in izvajanje drugih  procesnih opravil je še v polnem teku, zato bo več podatkov znanih po končani kriminalistični preiskavi.

Spomnimo. V noči na soboto, 4. janurja, je okoli 2. ure zagorelo v lesenem gostinskem objektu, velikosti šest krat šest metrov, na Mariborskem Pohorju. Ogenj se je nato razširil še na tri sosednje lesene objekte. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so bili trije objekti povsem uničeni, eden pa poškodovan.

Dogodek spremljamo naprej!

Mogoče vam bo všeč