Nekategorizirano

Občina Lenart: Vsem gospodinjstvom pralne zaščitne maske, osnovnošolcem donacija dveh račulanikov

Z današnjim dnem je občina Lenart  zaključila akcijo razdeljevanja pralnih zaščitnih mask vsem gospodinjstvom v Občini Lenart, ki so ji sešili v dveh lenarških podjetjih – Lambo in Babycenter. Akcija je bila dobro sprejela med občani.

Glede na to, da je država izdala ukrep, da je potrebno v vseh zaprtih prostorih uporabljati zaščitno masko, šal, ruto ali drugo pokrivalo, ki prekriva usta in nos, se je županu mag. Janezu Krambergerju zdelo smiselno, da tudi občina s tako gesto stopi naproti občankam in občanom. Danes je na občino prispela nova pošiljka zaščitnih mask v nakladi 3000 kosov.

Zaščitnih mask je trenutno dovolj na zalogi, zato je župan pozval, da v kolikor bi ljudje potrebovali še dodatno masko, jih lahko osebno dvignejo v občinski avli (Trg osvoboditve 7) v času uradnih ur občine – med 8. in 12. uro po predhodnem telefonskem dogovoru.


“Spoštovani, prosimo varujte svoje zdravje in zdravje vaši najbližjih, zato vas prosim, da dosledno upoštevajte vsa priporočila, ki jih dobimo s strani države, da skupaj omejimo širjenje virusa. S skupnimi močnim, medsebojno pomočjo in tudi pozitivno naravnanimi dejanji in besedami lahko naredimo veliko,” je še povedal župan Občine Lenart.

Donacija dveh računalnikov

Občina Lenart je v teh dneh prejela donacijo podjetja Comtron d.o.o. iz Maribora, ki se je odločilo, da dobrosrčno podeli dva osebna stacionarna računalnika otrokom, ki ju potrebujejo za učenje na daljavo, ki sta že bila predana učencem.

Župan Janez Kramberger je povedal: “Pozdravljamo vsakršno dobronamerno akcijo, saj s tem pokažemo, da se lahko le s skupnimi močmi borimo proti zahrbtnemu virusu. Takšne geste nas povezujejo, nam dajejo moč in pogum, da pomagamo po svojih najboljših močeh. Iskrena hvala podjetju Comtron, ki je omogočilo, da bodo učenci lahko sodelovali pri pouku na daljavo. Kljub kriznim časom poskušam v situaciji najti tudi pozitivne stvari. V času karantene se je izrazito pokazalo, koliko nam pomenita človeška bližina, osebni stik in predvsem nesebična medsebojna pomoč.”

Mogoče vam bo všeč