Nekategorizirano

Ob Dnevu zemlje po vseh mestnih občinah čistilne akcije, tudi v Celju.

V vseh 11  slovenskih mestnih občinah so danes potekale posebne čistilne akcije, s katerimi obeležili  svetovni dan Zemlje. Akcije tokrat niso  bile množične, pač pa so njihovo izvedbo prilagodili trenutnim zaščitnim ukrepom zaradi pandemije covida-19.

Za čistilne akcije so se odločili župani mestnih občin Slovenije na nedavnem videokonferenčnem  sestanku Skupščine mestnih občin.  Zaradi razglašene pandemije sama čistilna akcija, s katero so  obeležili svetovni dan zemlje, je potekala bolj individualno in v neposredni okolici svojih domov.

V dopoldanskem času je potekla čistilna akcija tudi v Celju. »S sodelovanjem v to čistilno akcijo smo dokazali,  da imamo odgovoren   odnos do okolja ter da imamo pozitiven odnos do prostovoljstva«, so povedali na Celjski občini.  Vse organizacijske in operativne niti akcije so imeli predstavniki Mestnih četrti, ki so delili tudi  rokavice  in vreče za smeti. Ker pas e to dogaja v času pandemije, so vsi ob prihodu bili opozorjeni na obvezno socialno distanco upoštevanja drugih higienskih kriterijev. Mnogi med  njimi so imeli maske. Seveda akcija zaradi okoliščin ni bila namenjena zbiranju kosovnih odpadkov.  

V določenih Mestnih četrtih je bilo prisotno do 50 ljudi, kar je še posebej pohvalno, veliko predstavnikov najmlajših. Otroci se že sedaj navajajo odgovornega odnosa in ravnanja do svojega okolja. Bolj smo odgovorni do okolja in same zemlje, dalj časa bomo imeli lepše okolje in bolj zdravo živeli, mar ne?

Mogoče vam bo všeč