Nekategorizirano

NUJNO IN EKSKLUZIVNO OBVESTILO!!! Avstrijci s polnočjo za potniški promet skorajda neprodušno zapirajo mejo s Slovenijo

Na spletni strani Veleposlaništva Republike Slovenije na Dunaju so objavili novico o tem, kako bo avstrijska vlada s polnočjo  uvedla še strožji ukrep na slovensko avstrijski meji.  

Obveščamo, da bo Avstrija, 20.03.2020 ob 00:00, uvedla poostreni mejni režim na meji s Slovenijo.
Zaenkrat velja, da se bodo izvajali enaki ukrepi kot se že izvajajo na meji z Italijo, Švico, Lihtenštajnom in Nemčijo, hkrati s Slovenijo se bodo uvedli tudi na meji z Madžarsko.

Okvirno to pomeni, da bo vstop v Avstrijo možen s predložitvijo zdravniškega potrdila, ki dokazuje, da je test na koronavirus (COVID-19) negativen, potrdilo ne sme biti starejše od 4 dni.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/536597/avstrijci-zapirajo-maloobmejne-cestne-prehode-od-polnoci-odprtih-samo-se-14-mejnih-prehodov-poglejte-kateri

Brez zdravniškega potrdila lahko vstopijo: Avstrijski državljani ali osebe, ki lahko dokažejo, da imajo v Avstriji začasno, stalno ali običajno prebivališče in se s podpisom izjave zavežejo, da bodo po vstopu v Avstrijo 14 dni ostali v domači karanteni. V primeru, da bi v teh 14 dnevih naredili test in bi ta bil negativen, lahko zaključijo s karanteno.

V Avstriji s koronavirusom okuženih več kot 2000 ljudi https://t.co/hZhabIQvwX

 

— STA novice (@STA_novice) March 19, 2020

Tranzit čez Avstrijo je dovoljen vendar BREZ postanka.

Najnovejši sklep avstrijske vlade je predvidel tudi izjeme: blagovni promet in promet za poslovne dejavnosti (z izjemo dejavnosti prevoza oseb) ter dnevni migranti, potnike intervencijskih, ambulantnih in reševalnih vozil.
Ostalih podrobnosti, ki bi se lahko nanašale na druge primere potovanja in tranzita, nam avstrijska stran še ni sporočila. O njih bomo tekoče obveščali še naprej.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/536655/slovenski-delavci-migranti-pozor-veljavni-ukrepi-v-avstriji-zaradi-koronavirusa

Kaj pa delavci migranti? 

Tudi oni sodijo med izjeme, vendar bi jim moral njihov delodajalec pri avstrijski gospodarski zbornici VKO pridobiti potrdilo o nujnosti njihove prisotnoti v proizvodnem procesu, kar velja za živilsko predelovalno industrijo in pa v bolnišnicah ter domovih za oskrbovance. Če jim takšnega potrdila delodajalec še ni zagotovil, naj z jutrišnjim dnem ob prestopu slovensko avstrijske meje pokažejo pogodbo o delu.

Vse kaže, da bo(mo)do tisti Slovenci, ki so se čez mejo podajali po vsakodnevnih nakupih, začasno morali zadovoljiti s slovensko trgovsko mrežo!

Mogoče vam bo všeč