Nekategorizirano

NEODGOVORNO! Socialno šibki Mariborčani kar v gruči nad brezplačno hrano Doma pod Gorco

Opolnoči bo predvidoma začel veljati novi odlok o omejitvi zbiranja do pet ljudi na javnih površinah, s katerim želi vlada opozoriti na resnost stanja, v katerem se je zaradi širjenja korona virusa znašla Slovenija. Od polnoči dalje bomo  v trgovino, službo ali po opravkih morali hoditi eden po eden. O tem naj bi bili ljudje prek vseh mobilnih operaterjev obveščeni preko SMS sporočil, so danes sporočili iz Kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije koronavirusa.  

Takih prizorov od jutri več ne sme biti!  Socialno šibki kar v gruči nad brezplačno hrano Doma pod Gorco

Iz Doma Pod Gorco skrbijo tudi za tiste Mariborčane, ki si sami hrane, oziroma toplega obroka ne morejo privoščiti. Lepa gesta, ki jo sicer sofinancira tudi Mesta občina Maribor.

Nove ukrepe MOM ne upoštevajo vsi

Kljub novim ukrepom, ki jih je sprejela prav Mestna občina Maribor, pa se sami ne držijo protokolov in pravil. Kaj nam potem koristi neka županova sočutnost za zdravje ljudi, če pa sama občinska podjetja še posebej pri najbolj ranljivih protokola in pravil ne upoštevajo. Brezdomci in socialno ogroženi, so še kako potencialna tarča koronavirusa.

Na dostavljalce hrane Dom pod Gorco smo poslali tudi vprašanja, kako to, da se ne zaščiti socialno šibke mariborčane pred okužbo s koronavirusom, a odgovora nismo dobili! So pa na svoji spletni strani zapisali: “V DOMU POD GORCO vam ponujamo dostavo kosila, ki vam ga osebno pripeljemo v ustrezni posodi za transport hrane, da se ohrani prehranska vrednost in kvaliteta ter videz pripravljenega kosila. Kadar gre za našo prehrano, gre tudi za naše zdravje. Naša prehrana namreč neposredno vpliva na naše zdravje in s tem na kvaliteto našega življenja!” A gneča pri dostavljalcu hrane žal ne pripomore k kvaliteti življenja Mariborčanov.

Kot rečeno, od jutri bo povsem drugače! Prestopnike, ki ne morejo ali nočejo razumeti nujnih ukrepov države za zaajezitev širjenja virusa Covid-19, so predvidene tudi sankcije!

 

Mogoče vam bo všeč