Nekategorizirano

NSI je ustavnemu loku uradno rekla NE

Jože P. Damjan je dobil prvo uradno košarico. čeprav gre za velik nesmisel, na pogovore vabiti stranke koalicije v času, epidemije, ko se Slovenija spopada z najhujšo krizo, a to je pač strategija in miselnost ustavnega loka.

Vulgarnega Jožeta P. Damjana (se še spominjate, ko je zmerjal Aleksandro Pivec s kurbo) je pred dejstvo o tem, da se ne da kupiti vse, kar levičarji ponudijo, postavil najprej Matej Tonin. Z Damijanom naj bi imela sicer konstruktiven pogovor, a je pred Slovenijo “največja preizkušnja po osamosvojitvi, ki terja stabilno in operativno vlado”, je danes sporočil predsednik NSi, Matej Tonin. Dodal je, da njegova stranka tako “ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih”. Bodo pa v NSi podpirali dobre predloge opozicije.

V SMC pravijo, da je čas neprimeren

V SMC so že v četrtek ocenili, da je čas, ki so si ga opozicijske stranke izbrale za poskus oblikovanja nove večine, zaradi težkih epidemioloških razmer neprimeren “Na vlaku, na katerega me kot predsednika naše stranke vabijo zdaj, sem enkrat že bil. Poznam sopotnike in nisem pozabil na to, kako hitro so spustili ročico za upravljanje iz rok, ko se jim je zdelo, da jih izza ovinka čakajo izzivi, ki jim ne bodo kos. S takimi sopotniki je težko zdržati resne naporne vožnje,” je v pismu članstvu stranke poudaril prvak SMC Zdravko Počivalšek in jasno sporočil: “Pri takih igrah mene ne boste videli!”Je pred časom že dejal Počivalšek.

V DESUSU še ne vedo kdaj na pogovor

V DeSUS pa so navedli, da se bodo še pogovorili o tem, ali se bodo vabilu odzvali pred strankinim volilnim kongresom, ki bo 28. novembra.

 

Mogoče vam bo všeč